Новини

Вінничани стали срібними призерами чемпіонату України з шахів

4 серпня 2023, 12:57

Катерина Скакун та Дмитро Щербина змагалися в категорії рапід на чемпіонаті України з класичних шахів серед юнаків та дівчат до 20 років. Це перші медалі спортсменів в особистих заліках.

Як інформують на сайті міської ради, змагання проходили в місті Могилів-Подільський. За першість змагалися 56 юнаків та 22 дівчат.

Як повідомив тренер-викладач юних переможців Володимир Вусатюк, «срібло» його вихованці здобули у швидких шахах. Також він зазначив, що Катерина займається шахами 10 років, а Дмитро – 12.

Сімнадцятирічна Катерина Скакун цього року закінчила школу та планує вступати до вищого навчального закладу. Окрім шахів, дівчина захоплюється також легкою атлетикою та стала чемпіонкою України у цьому виді спорту. 19-річний Дмитро Щербина навчається на IT-спеціаліста в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса.

«Я пишаюсь своїми учнями, адже вони наполегливо працюють задля чудових результатів. Вдячний Катерині та Дмитру, а також усім учням, які приїхали на чемпіонат! З вами цей турнір пролетів, як одна мить. Ви всі молодці!», – говорить тренер-викладач МДЮСШ № 6 Володимир Вусатюк.

Тренер наголосив, що всі спортивні досягнення дітей можливі завдяки мужнім Захисникам України.

«Велика подяка Захисникам України! Чиї мужність і відвага дозволяють дітям грати на шахових дошках та здійснювати інші спортивні мрії», – зазначає Володимир Вусатюк.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :