Новини

Вінничани з 95-ої бригади показали трофейну САУ, яка тепер нищить ворога

14 лютого 2023, 11:36

На рахунку установки вже є один підбитий ворожий танк. 

Як інформують на ФБ-сторінці 95-ої окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України, артилерійська установка 2С19, яку ворог кинув, тікаючи з поля бою, тепер несе смерть окупантам.

«Цю САУ наша арта трохи підбила, і росіяни просто не змогли завести її, коли тікали. То ми її забрали собі, відремонтували, замалювали ворожі знаки «Z» та перейменували установку на честь бога війни та перемоги «Одіна». Тепер техніка прекрасно справляється зі своїми обов’язками нищити окупантів», - розповідає командир гармати Олександр.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


За його словами, на рахунку САУ вже є один підбитий ворожий танк та ще купа росіян. Також виявилось, що установка доволі нова.

«Наші хлопці знайшли минуле «Одіна» за номером, і виявилося, що САУ раніше «працювала» в одному з військових училищ в росії. А ще вона є нової модифікації з комп’ютером, який спрощує нам роботу», - пояснює Олександр.

Десантники розповідають, що «Одін» рідко простоює без роботи – все більше працює на передовій, чим дуже допомагає у наближенні Перемоги.

Поділитися :