Новини

Вінничанин вперше за історію здобув перемогу на чемпіонаті Європи з автомодельного спорту

4 серпня 2023, 13:40

Йому вдалося не лише здобути «золото», а й встановити рекорд швидкості на швейцарському треку.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Сергій Хасанов виступав у складі Національної збірної України на чемпіонаті з автомодельного спорту у м. Базель (Швейцарія). Це перша перемога вінничан за 70-літню історію автомодельного спорту, а також перше чемпіонство Європи Сергія за його півторадесятилітню спортивну кар’єру.

"В першу чергу хотів би відзначити те, що мені дуже допомогла Вінницька міська рада і безпосередньо наш спортивний комітет. Завдяки такій підтримці я зміг поїхати цьогоріч на етапи Кубку Європи, там попередньо виграти декілька змагань й добре потренуватись. Дякуючи цьому, був готовий до Чемпіонату в Швейцарії", - коментує пермогу Сергій Хасанов.

Вінничанин не лише завоював «золото», а й навіть побив рекорд швейцарського треку. Сергій змагався в класі 3, в якому представлені моделі з двигуном 3, 5 кубічних сантиметрів.

"Мені вдалося розігнати автомобіль до 295 км/год. Цей рекорд швидкості дуже близький до європейського. До речі, клас, в якому змагався, найважчий із п’яти, представлених на змаганнях. За першість у ньому боролися 32 учасника – найбільше з-поміж усіх класів", - зазначає Сергій.

Загалом у Чемпіонаті змагалися спортсмени із 12 країн: Німеччини, Франції, Швейцарії, Італії, Польщі, Литви, України, Естонії, Норвегії, Англії, Угорщини, Швеції. Крім того, поза заліком виступали представники США та Канади. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :