Новини

Вінничанку, яка працює у виданні "вєчєрняя москва", судитимуть за колабораційну діяльність

30 червня 2023, 10:24

З-поміж іншого, авторка опублікувала інтерв’ю з депутатом держдуми рф та з військовослужбовцем пвк "Вагнер", які називають території Донеччини й Луганщини "історическі руськими", а інші окуповані регіони України – "прісоєдинівшиміся к росії".

Як інформують на ФБ-сторінці Вінницької обласної прокуратури, 39-річну уродженку Вінниці звинувачують у "здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України)".

Вінничанка з 2014 року проживає у столиці росії та на сьогодні працює заступницею головного редактора видання "вєчєрняя москва".

До 2022 року та після повномасштабного вторгнення рф на територію України журналістка писала та публікувала матеріали, спрямовані на підтримку держави-агресора. Після 24 лютого кремлівську пропаганду почала транслювати також у своєму авторському блозі на сайті "вєчєрней москви".

"За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої", - повідомляють у прокуратурі.

Поділитися :