Новини

Вінничанок запрошують відвідати освітній проєкт «Потурбуйся про неї» в рамках Дня боротьби з раком молочної залози

26 жовтня 2023, 14:36

За статистикою, рак молочної залози в Україні посідає перше місце серед усіх злоякісних пухлин у жінок. Щороку діагностується 6 500 нових випадків цієї недуги. За умови раннього виявлення захворювання у 95% випадків його лікування завершується успішно.

З метою підвищення поінформованості та обізнаності вінничанок про профілактику та лікування раку молочної залози у Вінниці пройде зустріч з лікаркою – онкологом, хіміотерапевткою, кандидаткою медичних наук Оксаною Машевською. Вона розповість про важливість ранньої діагностики цього захворювання, а також про профілактику та підтримку пацієнтів, хворих на рак молочної залози. За словами виконавчої директорки української платформи «Жінки в бізнесі» Олени Остапенко  захід заплановано в рамках благодійного освітнього проєкту "Потурбуйся про неї", за ініціативи української платформи "Жінки в бізнесі".

"Це благодійний та освітній проект, який спрямований на підтримку всесвітнього дня боротьби із раком молочної залози. Ми назвали його "Потурбуйся про неї", тому що сьогодні ця хвороба займає перше місце серед усіх злоякісних пухлин у жінок. Саме тому ми хочемо жінок підтримати, більше їх проінформувати, підвищити обізнаність в суспільстві взагалі про цю хворобу, профілактику, реабілітацію і донести до жінок, що важливо займатися профілактикою та відвідувати профільних лікарів, для того, щоб уникнути раку молочної залози в своєму житті. 27 жовтня ми запрошуємо усіх вінничанок на відкриту зустріч, де будемо говорити про те що вони мають знати про цю хворобу, які є фактори ризику, як часто і яким чином потрібно проводити огляд, на які ознаки варто звернути увагу вчасно, і що потрібно зробити, власне, для запобігання раку молочної залози", - зазначає пані Олена.

Під час зустрічі можна буде отримати відповіді на запитання  :

  • Що має знати кожен про рак молочної залози?
  • Якими є фактори ризику? 
  • Як часто і яким чином потрібно проводити профілактичний огляд? 
  • На які симптоми варто звертати увагу? 
  • Що потрібно робити для запобігання раку молочної залози? 

Серед запрошених гостей: українська сценаристка та режисерка фільму "Я-Ніна" Марися Нікітюк, лікар пластичний хірург Богдан Олійніченко, лікарка мамолог Анастасія Грибанова.Також під час зустрічі можна буде дізнатися про психологію жіночих хвороб від лайф-коуча, блогерки, Антоніни Пачевської:

  • вона поділиться власною 15-річною історією боротьби за здоровʼя.
  • розповість про психологічні причини жіночих хвороб 
  • зорієнтує, як прожити етап хірургії молочних залоз, опираючись на неоднократний власний досвід

Зустріч відбудеться 27 жовтня у Концерт-холі ресторану Mont Blanc, м. Вінниця. Початок о 17.00  Участь у заході безоплатна. Дізнатися більше про програму зустрічі та зареєструватися можна тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1L_TszIarY2n275vR07UEMCSlehgFd3KSglCqODYdWZdzEw/viewform

Поділитися :