Новини

Вінницька МДЮСШ №2 посіла ІІ місце у чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації

6 квітня 2023, 21:36

Чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації (короткі дистанції) проходив у Вінниці. Спортсмени Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 завоювали 21 особисту та 55 командних медалей. В загальнокомандному заліку вінничани посіли ІІ місце.

На сайті міськради пишуть, що на турнір зі спортивної радіопеленгації з’їхалась понад сотня учасників з різних куточків країни, а саме: з Вінницької, Волинської, Донецької, Закарпатської, Сумської, Хмельницької областей та міста Києва, вони продемонстрували високий рівень підготовки і вміння в цій спортивній галузі.

З результатами змагань спортсменів Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 можна ознайомитись тут.

Ас радіопеленгації – Заслужений тренер України, майстер спорту України міжнародного класу зі спортивної радіопеленгації, тренер-викладач МДЮСШ № 2 – Сергій Зеленський, розповів, що спортивна радіопеленгація – це складний військово-технічний вид спорту, який вимагає не тільки хорошої фізичної підготовки, але й розвинених навичок орієнтування, оперативного аналізу, логічного мислення, високої концентрації уваги та цілеспрямованості.

«Попри досить складні погодні умови спортсмени виступили на високому рівні, адже вони мали мотивацію та прагнення до перемоги. Я пишаюся нашими спортсменами, які успішно виступили, попри умови. Вони продемонстрували велику витривалість та настійливість, що є ключовими факторами успіху в будь-якому спорті. І як тренер, я впевнений, що ці якості допоможуть їм досягти ще більших висот у майбутньому», – говорить Сергій Зеленський.

Також він додав, що займаючись спортивною радіопеленгацією хлопці та дівчата розвивають в собі відповідальність за прийняття рішень і навички роботи в команді.

«Не дивно, що українські спортсмени входять до числа лідерів у світовій радіопеленгації. Це свідчить про високий рівень підготовки і професіоналізм наших спортсменів. Бажаємо їм подальших перемог і успіхів в спортивній кар’єрі», – каже тренер-викладач МДЮСШ № 2 Сергій Зеленський.

На даний час його вихованці готуються до чемпіонату Європи, який пройде у Польщі.

Поділитися :