Новини

Вінницька міська рада вже втретє придбає державні цінні папери – облігації внутрішньої позики, випущені в умовах воєнного стану

31 січня 2023, 16:39

Цього разу на їх закупівлю планується використати 150 млн грн тимчасово вільних коштів загального фонду бюджету громади терміном до 6 місяців.

Війна розділила життя кожного із нас на "до" та "після". На перший план вийшли суверенність країни, її цілісність, а також фінансова стабільність. Зараз є чимало способів допомогти державі та армії фінансово - можна зробити внесок на спецрахунок НБУ чи до благодійних фондів, а також придбати військові облігації внутрішньої державної позики.

“Вінницька міська рада вже втретє придбає державні цінні папери – облігації внутрішньої позики, випущені в умовах воєнного стану. Цього разу на їх закупівлю планується використати 150 млн грн тимчасово вільних коштів загального фонду бюджету громади терміном до 6 місяців. Таке рішення депутати погодили на січневій сесії” - говорить директорка департаменту фінансів ВМР Наталія Луценко.

Пані Наталя також розповіла, що буде проведений конкурс із відбору первинного дилера з-поміж банківських установ, з яким укладуть договір про обслуговування рахунка в цінних паперах та генеральну угоду.

Нагадаємо, мова йде про воєнні облігації, цільове спрямування яких підтримка ЗСУ в умовах воєнного стану. При їх купівлі держава гарантує повернення всієї суми інвестиції. До речі, Вінниця була поміж перших муніципалітетів України, де скористалися інструментом розміщення коштів у держаних цінних паперах для допомоги захисникам. Минулого року у червні Вінниця закупила військові облігації на суму у 100 млн грн, а у листопаді зробила наступну інвестицію. Тоді на потреби ЗСУ спрямували рекордні – 300 млн грн.

Поділитися :