Новини

Вінницька обласна рада відтепер не майданчик для політичних дискусій – Вячеслав Соколовий

16 грудня 2021, 16:07

Посадовець стверджує, що за рік  облрада стала конструктивним майданчиком для прийняття важливих рішень.

Про це голова вінницької облради Вячеслав Соколовий заявив на брифінгу. На його думку, за рік депутатському корпусу вдалося перейти на нову якість роботи завдяки внесенню змін до регламенту вінницької обласної ради 8 скликання: скоротили кількість постійних комісій з 13 до 7.

Також було ліквідовано президію обласної ради як орган, який не вносив конструктиву, а лише затягував розгляд питань. У виконавчому апараті Ради замість старих управлінь, створили нові, які не лише забезпечують поточну діяльність, а й працюють за конкретними напрямками.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Систематизували роботу депутатів – тепер сесійні засідання відбуваються щомісяця. Це дозволяє вчасно і оперативно розглядати питання, і що дуже важливо: завжди у сесійній залі є кворум, а проєкти рішень, опрацьовані у профільних комісіях та винесені на розгляд депутатів, ухвалюються. Рік роботи показав правильність таких рішень, - наголошує голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Нам дозволена оптимізація - зменшити кількість комісій з 13 до 7. Щомісячне виконання сесій і стовідсоткове прийняття тих рішень, які виносяться на засідання, дозволяють розвиватися всім галузям ритмічно і ніхто не чекає на рішення, яке забезпечує життєдіяльність місяць, два, три. Раніше ми бачили системність роботи раз на квартал, колись раніше, колись пізніше. А від того, що ми запровадили систему роботи, всі органи, служби, установи і громадяни розуміють приблизно, коли важливе для них питання буде вирішено в обласній раді. І основне – ми в раді працюємо, у нас в сесійній залі не шоу, а конструктивна робота, яка дає конкретний результат», - пояснив пан Вячеслав.

Голова обласної ради окреслив основне завдання на наступний рік. За його словами, депутатський корпус та виконавчий апарат облради має зробити все можливе для того, щоб Вінниччина стала областю №1 за якістю життя на мапі України.

Читайте також:
Керівництво міської ради відновлює особистий прийом вінничан

Поділитися :