Новини

Вінницька поліція контролює законність реалізації хвойних дерев та піротехніки

30 грудня 2021, 15:34

За дотриманням чинного законодавства стежать мобільні рейдові групи з поліцейських, представників Держекоінспекції, Держлісохорони, муніципальних служб та рятувальників.

Під час спільних рейдів, які триватимуть до завершення новорічних та різдвяних свят, здійснюється моніторинг ринків та місць можливої стихійної торгівлі хвойними деревами, вивчають документи на право порубки, перевезення та продажу ялинок. Також, припиняють порушення, пов’язані з незаконним обігом та використанням піротехнічних виробів. Про це повідомляють на сайті Нацполіції Вінниччини.

Новорічні дерева можна продавати лише за наявності відповідного пакету документів. Усі дерева повинні мати спеціальні чіпи з інформацією про те, в якому регіоні та лісництві вони вирубані, їх сорт і якість. За порушення законодавства у сферах реалізації хвойних насаджень і піротехніки передбачена відповідальність, як кримінальна, так і адміністративна.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Реалізовувати піротехнічні засоби можна лише за наявності ліцензії на цей вид діяльності, інших дозвільних документів. У разі виявлення порушень - піротехніка вилучається, а правопорушники притягуються до адміністративної відповідальності.

Згідно рішення Вінницької міської ради, заборонено використання піротехнічних виробів на прилеглих територіях закладів ресторанного господарства (ресторани, кафе, бари) розташованих в житлових будинках, на дитячих майданчиках та прибудинкових територіях. Порушнику загрожує штраф в розмірі від 595 до 1700 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

«Закликаємо громадян з відповідальністю ставитись до використання піротехнічних виробів, не порушувати законодавство, аби Новорічні та Різдвяні свята пройшли безпечно», - закликають поліцейські.

Читайте також:
Вінницькі поліцейські затримали організаторку Інтернет-магазину з продажу наркотиків

Поділитися :