Новини

Вінницька прокуратура виявила порушення прав засуджених в одній з колоній області

25 січня 2021, 14:14

Ув'язнених безпідставно притягали до дисциплінарної відповідальності та незаконно утримували в дисциплінарному ізоляторі. 

Як повідомили на сайті Вінницької обласної прокуратури, нещодавно в державній установі "Вінницька виправна колонія (№ 86)" представники прокуратури провели перевірку. За її результатами виявили факти безпідставного притягнення засуджених до дисциплінарної відповідальності. 

"Для прикладу, засудженого притягнуто до дисциплінарної відповідальність за появу на вечірню перевірку з порушенням форми одягу. При цьому, залишено поза увагою вимоги законодавства, що в разі відсутності в установі одягу встановленого зразка засудженому тимчасово дозволяється користуватися власним одягом. Наявність у засудженого відповідного одягу за сезоном також не перевірено", - йдеться у дописі..

Окрім того, ігноруючи законні права засуджених на гуманне ставлення до них, а також вимоги Кримінально-виконавчого кодексу України, засуджені безпідставно поміщались в ізолятор на підставі постанови чергового помічника начальника установи, де незаконно утримувались дві доби.

Службові особи, винні у вказаних правопорушеннях, будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності. 

Поділитися :