Новини

Вінницькі абітурієнти уже можуть реєструватися на ЗНО

2 лютого 2022, 12:39

Основна сесія триватиме з 23 травня по 17 червня.

Реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася 1 лютого і триватиме до 9 березня. Перед тим, як зареєструватися на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти, абітурієнтам необхідно ознайомитися з умовами вступу до вишів, адже після 9-го березня вони не зможуть змінити перелік навчальних предметів, додавши інші. Зазначає Наталя Білоус - методистка навчально-методичного відділу Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.

«По-перше, потрібно визначитися із предметами, які ви маєте обирати. Тим паче, що під час реєстрації потрібно буде вказати чи потрібен результат лише по 12-тибальній шкалі, тобто лише ДПА, чи потрібний ще результат в 200-бальній шкалі, аби мати можливість подавати результат з цього предмета до закладу вищої освіти. Тому вже зараз звертаюся до всіх, хто планує складати ЗНО, визначитися з предметами, зібрати комплект документів і зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Є YouTube-канал УЦОЯО, де постійно якісь відеоматеріали, які допомагають підготуватися до тестування з того чи іншого предмета», - розповіла пані Наталя.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Цьогоріч випускники закладів загальної середньої освіти проходитимуть Державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів. Це українська мова, математика, історія України або іноземна мова – на вибір випускника. Четвертий предмет – один із запропонованого переліку (історія України, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька), біологія, географія, фізика, хімія). Обов’язкових предметів ЗНО немає, натомість особа, яка має бажання вступати до закладу вищої освіти, самостійно визначає, результати яких тестів їй необхідні, для вступу на ту чи ту спеціальність.

«Основна сесія ЗНО – безкоштовна, але у 2022 році ми маємо певні новації. Обрати і зареєструватися на проходження ЗНО за кошти державного бюджету учасник може не більше ніж з 5 навчальних предметів. Додатково скласти ЗНО з 6-го, 7-го, 8-го предмета можна за власні кошти. До речі, ціна додаткових предметів ЗНО різна, зараз на сайті УЦОЯО уже можна ознайомитись з вартістю, вона залежить від того чи має тест відкрите завдання, оскільки такі задання перевіряють екзаменатори», - пояснила методистка навчально-методичного відділу Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Не пізніше 29 квітня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, у яких буде зазначено час і місце проведення тестувань. Графік складання тестів з усіх навчальних предметів опублікували на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Інформацію про результати основної сесії ЗНО, оприлюднять до 30 червня на інформаційних сторінках учасників тестування.

Читайте також:
Цього року у Вінниці планують облаштувати 10 локацій для занять фізкультурою

Поділитися :