Новини

Вінницькі дороги вночі обробили протиожеледними засобами

6 грудня 2021, 14:45

У місті працювали 24 одиниці спецтехніки.

Вночі пішов мокрий сніг з дощем, а зниження температури призвело до виникнення ожеледиці. Як повідомляють на сайті міськради, щоб дороги і тротуари не перетворились на суцільні ковзанки міські комунальні служби одразу почали обробляти їх протиожеледними засобами.

«Комунальні служби роблять все, аби обробити у найкоротші терміни якомога більше вулиць. У разі несприятливих погодних умов, на прибирання Вінниці від снігу може вийти понад 90 одиниць снігоприбиральної техніки», – розповів начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.

У дворах багатоповерхівок 300 двірників з 6:00 прибирали від снігу доріжки та посипали їх спеціальною сумішшю. За потреби до розчищення снігу залучать 21 одиницю спецтехніки.

Поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій, згідно з Правилами благоустрою Вінницької МТГ, прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники. Контроль за їхнім виконанням здійснює Муніципальна варта.

За прогнозами синоптиків Вінницького обласного центру з гідрометеорології, у місті очікується мокрий сніг з дощем, на дорогах – ожеледиця. Водіїв просять бути обережними за кермом, не паркувати автомобілі на узбіччях доріг та тротуарах, аби не перешкоджати роботі снігоприбиральної техніки.

Поділитися :