Новини

Вінницькі дошколярики передали підрозділу "Червона калина" позашляховик

31 жовтня 2023, 15:00

До збору доєднались такі заклади дошкільної освіти Вінниці: №№3, 6, 10, 17, 18, 21, 22, 26, 38, 43, 46, 50, 51, 52, 57, 59, 61, 67, 72, 74.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, гроші на авто зібрали завдяки реалізації благодійного проєкту "Освітня родина: допомагаємо – перемагаємо!", в рамках якого проводили фестивалі та ярмарки.

Загалом, за два місяці вдалося зібрати понад 1 200 000 тисяч гривень, за які раніше вже закупили чимало обладнання: дрони, старлінки, генератори, батареї, теплий одяг, смаколики тощо. А наразі придбали ще й чергове авто. 

Як зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, це вже десятий автомобіль, який освітяни та учні відправили на фронт з першого вересня 2023 року. Також вона додала, що з початком війни всі освітяни стали волонтерами й систематично відправляють допомогу на фронт.

"Це вже стало нашою доброю традицією, отож я хочу подякувати нашим колективам закладів освіти міста за таку активну та патріотичну позицію. Заклади освіти Вінницької громади активно долучились до допомоги Збройним Силам України ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, готують вареники та волонтерять, організовують благодійні заходи та постійно донатять у той чи інший спосіб. Завдяки цьому, на фронт постійно передається така необхідна допомога - це і їжа, і побутова хімія, а також – автомобілі, турнікети, аптечки, тепловізори, безпілотники та багато чого іншого. Власне, це не остання передача позашляховика від вінницької освіти. Така гарна справа обов’язково продовжиться", - каже Оксана Яценко.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :