Новини

Вінницькі хірурги успішно провели надскладну операцію з видалення металевого уламка з серця

1 лютого 2024, 11:31

Особливість операції в тому, що виконували її сучасним малотравматичним методом – шляхом бічної мікроторакотомії.

Як повідомляють у Вінницькій обласній лікарні ім. М.І. Пирогова, до хірургії пацієнт потрапив з проникаючою травмою правої половини грудної клітки з пошкодженням легені та відділів серця. Аби врятувати життя, необхідно було негайно видалити уламок з серця.

19 січня команда кардіохірургів ВОКЛ ім. М.І.Пирогова на чолі з Сергійчуком О.Л. сумісно з кардіохірургом з Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Руденко С.А. успішно виконали багатогодинну та надскладну операцію на серці пацієнта.

Особливість операції в тому, що виконували її сучасним малотравматичним методом – шляхом бічної мікроторакотомії – через невеликий, порівняно з класичним доступом, розріз грудної клітки.

"Зменшити об'єм хірургічної травми та період післяопераційної реабілітації допомогло використання малоінвазивного методу мікроторакотомії, який відповідає сучасним світовим стандартам надання медичної допомоги", - кажуть у лікарні.

Операція проводилася на працюючому серці пацієнта без зупинки кровообігу, тоді як зазвичай подібні оперативні втручання проводяться на штучному кровообігу та з зупинкою серця.

Наразі пацієнт почувається добре та проходить післяопераційну реабілітацію.


Фото: ВОКЛ ім. М.І.Пирогова

Поділитися :