Новини

Вінницькі поліцейські затримали групу «телефонних» шахраїв, які ошукували пенсіонерів по всій Україні

9 грудня 2021, 09:48

Лише у Ладижині впродовж тижня троє довірливих пенсіонерок віддали аферистам понад півмільйона гривень.

На сайті Нацполіції Вінницької області повідомили, що 6 грудня майже одночасно дві мешканки Ладижина, віком 75 та 82 років розповіли, що стали жертвами шахраїв. Вони віддали незнайомцю усі свої заощадження на лікування рідних, які начебто потрапили у аварію. Одна з жінок надала поліцейським детальний опис чоловіка, який приходив до неї за грошима. 

За записами з камер відеонагляду неподалік помешкань потерпілих поліцейські встановили, що до злочинів причетна одна й та сама особа. Також оперативники з’ясували, що у зловмисника був спільник на автомобілі Opel, який підвозив його до будинків потерпілих.

Поліцейські відстежили напрямок руху цієї автівки, передали орієнтування на її затримання колегам з Черкаської та Одеської областей та поїхали їх наздоганяти. Близько 23.00 год. на стаціонарному посту поліції в м. Умань патрульні зупинили цей автомобіль та передали його слідчо-оперативній групі поліції Вінниччини.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


 

Правопорушники - 38 та 41-річні жителі Одеси, неодноразово судимі за майнові злочини. У них поліцейські вилучили гроші потерпілих, мобільні телефони та сім-картки.

Зловмисників затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Їм оголосять про підозру у шахрайстві.  За такі злочини загрожує до 8 років позбавлення волі. Наразі поліція встановлює можливих спільників затриманих та перевіряє їх причетність до аналогічних злочинів на території Вінницької та інших областей.

Читайте також На Вінниччині намагалися «рейдернути» завод

Поділитися :