Новини

Вінницькі рятувальники два дні ліквідовували наслідки масштабного ДТП

6 вересня 2021, 11:38

Внаслідок зіткнення двох вантажівок з цистерни однієї з них витекли паливо-мастильні матеріали. Один з водіїв загинув на місці.

Як повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Вінницькій області, ДТП сталась біля с. Нижня Кропивна Райгородської територіальної громади на автошляху Стрій-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка 3 вересня о 14:57.

На місце автопригоди на двох спецавтомобілях державної пожежно-рятувальної частини №13 м.Немирів виїхав черговий караул. Надзвичайники встановили, що водій вантажного автомобіля VOLVO, не впоравшись з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автоцистерною VOLVO. Водій останнього авто з'їхав з дороги – автоцистерна перевернулась. Внаслідок цього сталась розгерметизація цистерни та почався витік паливо-мастильних матеріалів.

"За допомогою генератора піни середньої кратності (ГПС-600) було створено пінну подушку для запобігання виникнення загоряння легкозаймистої речовини", – інформують надзвичайники.

Один із водіїв загинув на місці автопригоди, його з салону понівеченої автівки за допомогою спецобладнання деблокували надзвичайники. Інший водій був госпіталізований до лікарні.

4 вересня аварійно-рятувальні роботи відновили. Автоцистерну з кювету підняв спеціальний автокран Zoomlion аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

Причини, що призвели до трагедії, наразі встановлюються працівниками Нацполіції.

"До проведення аварійно-рятувальних робіт від ДСНС залучалося 15 чоловік особового складу та чотири одиниці спецтехніки", – зазначили в дописі.

Фото: vn.dsns.gov.ua

Поділитися :