Новини

Вінницькі школи, у яких немає укриттів, працюватимуть у режимі онлайн

19 серпня 2022, 16:36

Для очного навчання відкриють тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття.

Як розповіла заступниця міського голови Галина Якубович, наразі з 44 вінницьких шкіл у 30-ти є підготовлені укриття. Інші школи сховищ не мають, тож їх приміщення не можуть використовуватись для навчального процесу. Тут навчання буде проводитись лише онлайн.

"З 44 шкіл у місті 30 мають укриття, 14 укриттів не мають. Частина з них уклала угоди з найближчими можливими укриттями, як це відповідає до норми. Відповідну нараду ми провели з Управлінням ДСНС у Вінницькій області. Один день і директори шкіл, і представники департаменту, ДСНС, які закріплені за кожною школою, допомагали нам визначитись, що має бути", - розповіла Оксана Яценко.

Якщо діти з цих шкіл виявлять бажання навчатись офлайн, вони можуть зробити це у територіально найближчих навчальних закладах, де є сховище. Наразі Департамент освіти міської ради проводить опитування думки батьків щодо того, яку форму навчання дітей оберуть. Результати будуть відомі у вівторок.

Батьки, діти яких хочуть навчатись офлайн, повинні написати заяву. З 18 серпня зразок такої заяви можна отримати у школі чи запитати у класного керівника.

"Ми розробили зразок заяви, інформаційний додаток до неї. Ті, хто навчатиметься онлайн, не пишуть заяву: ми апріорі розуміємо, що вони бажають навчатися онлайн. Якщо вони не попросили забрати документи зі школи, вони є на абсолютно законній підставі учнями цієї школи", - каже пані Яценко.

Фото: osvitanova.com.ua

Поділитися :