Новини

Вінницьких поліцейських навчали експерти з Великобританії

21 квітня 2023, 11:10

10 днів поліцейські криміналісти з України переймали досвід лондонських колег у польському місті Легіоново. 

Як повідомили у головному Управлінні Нацполіції у Вінницькій області, навчальний курс складався з питань роботи на місці скоєння воєнних злочинів, роботи в галузі судової експертизи під час надзвичайних ситуацій, а також поінформованості про масову загибель людей. Поліцейські на практиці відтворювали сценарії, де кожен учасник розкривав певний злочин. Під час огляду місця події криміналісти використовували свій практичний досвід та методи іноземних колег.

В умовах повномасштабної воєнної агресії рф проти України обсяг роботи поліцейських збільшився. Криміналісти не виключення. Тепер вони займаються не лише збором і вивченням доказів, що допомагають вийти на слід злочинця і довести його провину. Вони збирають доказову базу воєнних злочинів російських військовослужбовців, проводять ідентифікацію осіб, загиблих внаслідок бойових дій.  

Спеціалісти з Великобританії навчали українських криміналістів використанню новітніх технологій для збору, обробки та аналізу інформації щодо вчинених воєнних злочинів, аби формувати повну та об’єктивну доказову базу для притягнення військових злочинців рф до відповідальності.

"Переданий досвід та знання, підтримка й допомога, яку нам надали, дуже важливі, і ми це надзвичайно цінуємо", - ділиться враженнями після навчання Людмила Тростогон, начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Підполковник поліції фіксувала сліди злочинів, вчинених російськими військовими, на деокупованих територіях. День за днем вона із колегами обстежувала звільнені міста та села, фіксували пошкодження, досліджували місця обстрілів та поховань. Саме тому для неї цінною є така взаємодія та обмін досвідом, який відбувся у березні цього року в одному із міст Польщі. 



 

Поділитися :