Новини

Вінницький ДНЗ №50 отримав рекомендації щодо покращення енергоефективності

1 лютого 2022, 15:39

План енергетичного обстеження будівель закладів освіти формується відповідно до обсягів витрат на сплату комунальних послуг, тож спочатку в роботу беруть ті, де обсяги найбільші.

Днями відділ енергоменеджменту завершив енергетичне обстеження ще трьох дошкільних навчальних закладів (ДНЗ) №50, 59 та 72. Раніше працівники відділу перевірили ДНЗ 374 і 61. Про це повідомляють на фб-сторінці Департаменту енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької міської ради.

ДНЗ №50 (вул. Острозького,3) передали на баланс департаменту освіти міської ради у 2009 році. У 2019 році тут замінили інженерні мережі теплопостачання, гарячого та холодного водопостачання, каналізації та встановлений індивідуальний тепловий пункт.

Під час проведення дослідження з'ясовують не тільки спроможність зовнішніх конструктивних елементів зберігати тепло, а й перевіряють внутрішні системи централізованого опалення, вентиляційні мережі, параметри мікроклімату в приміщенні та інше. 


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


За результатами проведеного енергообстеження дитячого садка №50 сформували такі рекомендації щодо підвищення рівня енергетичної ефективності:

  • потрібно утеплити дах та зовнішніх стін із застосуванням системи скріпленої зовнішньої теплоізоляції;
  • замінити старі дерев’яні вікна на полівінілхлоридні (ПВХ-вікна) з нормативним опором теплопередачі, а у раніше встановлених ПВХ-вікнах варто замінити існуючі склопакети на двокамерні;
  • потрібно утеплити та теплоізолювати підвал з використанням матеріалів із захистом від вологи;
  • в рамках реалізації цих заходів пропонується також провести модернізацію систем опалення.

Відділ енергоменеджменту продовжить проводити енергообстеження, коли дозволять погодні умови. Для здійснення якісної перевірки температура повітря зовні повинна бути не нижче -10 °C, а в приміщенні, яке буде обстежуватися — не нижчою +15 °C.

Також для достовірного вимірювання важливо, щоб не було опадів, прямих сонячних променів, сильних поривів вітру, оскільки вони можуть значно вплинути на якість результатів тепловізійних вимірювань.

Читайте також:
Цього року у Вінниці планують облаштувати 10 локацій для занять фізкультурою

Поділитися :