Новини

Вінницький міський голова побував на виробництві крафтових солодощів та сиру

26 жовтня 2023, 11:14

Наразі у Вінниці офіційно зареєстровано 343 підприємства з інших регіонів України, які постраждали від російської агресії.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у місті створили сприятливі умови для релокації бізнесу та підтримують підприємців, які практично з нуля відновлюють справу свого життя на новому місці. 

Родина Воскобойників переїхала у Вінницю з Херсона у 2022 році, і трохи більше ніж за рік подружжя відкрило три заклади громадського харчування, а також виробництво сирів.

У новому цеху побував Вінницький міський голова Сергій Моргунов. За його словами, весь релокований бізнес, який прийняла громада, працює в різних галузях і, відповідно, має різні за чисельністю штати. Втім, найголовніше, що у Вінниці вони знайшли можливість відновити свою роботу та створювати нові робочі місця.

“Беззаперечно, нашим завданням було створити умови для ведення бізнесу та збільшити кількість робочих місць. Команда “Перфетто” – дуже світлі люди і видно, як вони прагнуть нести радість людям. З боку міської влади ми створили умови для того, щоб релоковані підприємства залишилися в Україні і саме тут могли розвиватися та масштабувати свою діяльність, адже це суттєве підсилення економіки", – сказав Сергій Моргунов.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, який також побував на виробництві, додав, що Вінниця, як і Вінницька область відразу почала напрацьовувати базу виробничих та складських приміщень для того, аби розмістити обладнання релокованих суб’єктів господарювання та якомога швидше налагодити робочі процеси. Робота у цьому напряму триває.

“Одним з пріоритетів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу є сприяння релокованим підприємствам і колектив “Перфетто” задоволений, люди працюють та мають можливість розвиватися. Ми розуміємо, як сильно залежить сталість економіки від роботи бізнесу. Тому продовжуємо працювати”, – сказав Вячеслав Соколовий.

Наразі родина Воскобойників працевлаштувала близько 50 людей: 40% з них – люди з числа внутрішньо переміщених осіб, зокрема й херсонці. 

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :