Новини

Вінницький міський голова традиційно зустрівся зі старшокласниками у День молодіжного місцевого самоврядування

29 листопада 2023, 17:11

Цьогоріч 56 активних школярів зсередини познайомились з процесом управління містом у різних сферах.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 29 листопада Вінниця традиційно долучилась до відзначення Дня молодіжного місцевого самоврядування. Сьогодні очільник громади, його заступники, керівники департаментів міської ради виконують свої обов’язки разом зі своїми "дублерами" з-поміж активної учнівської молоді. Зокрема разом із міським головою Сергієм Моргуновим робочий день провів голова громадського об’єднання старшокласників.

Вперше День молодіжного місцевого самоврядування у Вінницькій міській раді провели у 2019 році. Такі заходи організовують в різних містах світу в рамках глобальної ініціативи ЮНІСЕФ "Дитяча сесія". Це хороша нагода нагадати про права дітей, а також можливість залучити їх до участі у процесі ухвалення ключових рішень у громаді.

"Це вже вп’яте ми знайомимо активних школярів із роботою такого складного механізму як місцеве самоврядування. Розповідаємо про усі процеси життєдіяльності міста, починаючи від турботи про людей та дітей, закінчуючи питаннями забезпечення роботи громадського транспорту та подачею тепла, світла і води. Цьогоріч наголос зробили на особливостях роботи в умовах війни. Коли місцева влада займається не лише забезпеченням роботи критичної інфраструктури, а й підтримкою наших військових, посиленням захисту громади та стабільністю економіки", – каже Сергій Моргунов.

На початку зустрічі міський голова представив школярам секретаря міської ради, своїх заступників та розповів про структуру міської ради. Разом із міським головою робочий день провів голова громадського об’єднання старшокласників «Лідер», член Дитячої дорадчої ради Вінницької МТГ Максим Ярмолинський, який навчається у 11-му класі Вінницького технічного ліцею.

"Для нас сьогодні велика честь стати "дублерами" працівників ВМР, аби розуміти, як міська рада працює зсередини, та які виклики постають перед працівниками. Ми спробуємо долучитись та допомогти вам у цьому", – каже Максим Ярмолинський.

Після знайомства шкільні лідери плідно попрацювати разом зі своїми наставниками та відчули себе керівниками структурних підрозділів. Зі свого боку керівники почули пропозиції та ідеї дітей, що стануть у нагоді при створенні майбутніх програм та рішень. Зокрема, молоде покоління побувало на екскурсії в Ситуаційному центрі та у відділі оперативного реагування "Цілодобова варта". На завершення робочого дня учні зібрались в залі засідань, аби поділитись своїми враженнями.

Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :