Новини

Вінницькій міський голова відвідав оновлену амбулаторію в Писарівці

12 січня 2024, 10:02

Наразі тут створено всі умови, щоб пацієнти та медперсонал почувалися комфортно та затишно.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, осучаснення амбулаторії розпочалось наприкінці 2021 року. Повномасштабне вторгнення призупинило його. Відновили роботи лише у 2023-му. 

Під час капітального ремонту в приміщенні амбулаторії Писарівки замінили вікна та двері, оновили ґанок, облаштували пандуси, кабінети для фізіотерапевтичних процедур, лабораторної діагностики, невідкладної допомоги, роботи сімейних лікарів, маніпуляційні, нові санвузли та рецепцію.

За словами відвідувачки амбулаторії Ангеліни Орел, до оновлення в закладі проводили лише косметичні ремонти.

"Я ходжу до цієї амбулаторії із 1966 року. Відтоді тут робили лише косметичний ремонт. А тепер дуже гарно зробили – по-сучасному. Всі жителі громади задоволені. Тут і маніпуляційні є, і зручні кабінети. Працюють дуже чуйні та професійні лікарі", - каже пані Ангеліна.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що Вінниця продовжує покращувати медичну мережу. Завдяки реформі децентралізації вдалося багато зробити в напрямі оновлення первинної ланки охорони здоров’я, а наразі зусилля спрямованні на модернізацію вторинної. Йдеться про стаціонари, адже в умовах війни це надзвичайно важливо.

"Щодо Писарівки, хочу нагадати, що у 2020 році це село було приєднане до Вінницької міської територіальної громади. І ми тоді вже брали зобов’язання покращити умови роботи і перебування пацієнтів, і надання медичних послуг. Для нас в цілому один із головних пріоритетів – налагодження належної роботи первинної медицини на рівні ЦПМСД. Те, що ми бачимо сьогодні в цій амбулаторії, це втілення комплексу рішень. Тут зробили достатньо гарний ремонт як за рахунок коштів НСЗУ, власне Центру, так і міського бюджету. Важливо, що враховано й елемент енергозбереження, встановлено теплові насоси і створено, в першу чергу, комфортні умови для пацієнтів і медичного персоналу. У реалізації цього проєкту ми дійсно бачимо синергію – поєднання планів і бачення розвитку охорони здоров’я з ініціативою мешканців самої громади", - підкреслив очільник громади. 

Староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко своєю чергою зазначає, що проєкт із капітального ремонту медичного закладу для громади був надзвичайно важливим. Ініціатива мешканців знайшла своє відображення, зокрема у благоустрої території довкола, яка отримала перемогу у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив ВМТГ».

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :