Новини

Вінницький міський голова взяв участь у конференції ReBuild Ukraine, що проходить у Варшаві

15 листопада 2023, 12:31

Виставка-конференція присвячена майбутній відбудові України – тих інфраструктурних об’єктів, які постраждали чи зазнали руйнувань внаслідок російської агресії. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, участь у заході взяли 30 країн світу.

Делегація з Вінницької міської ради, на чолі із Сергієм Моргуновим, представила аудиторії проєкти на відбудову ВМТГ. Зокрема, це реабілітаційно-спортивний комплекс, необхідний для відновлення військових та всіх тих, хто має травми опорно-рухового апарату. А також будівництво сміттєпереробного заводу, реконструкція очисних споруд та інші. Всі ці проєкти та напрями мають на меті покращити якість життя у громаді.

"Ми тут передусім тому, що заходи таких масштабів — це можливість завʼязати нові інвестиційні партнерства, познайомитись з донорськими організаціями та їхніми програмами, які спрямовані на відновлення послабленої війною економіки нашої країни. Це саме той напрям, який є одним із ключових в нашій роботі. Ми орієнтовані на залучення зовнішнього фінансування на проєкти, які потрібні нашій громаді і які наразі неможливо реалізувати за бюджетні кошти”, – зазначив Сергій Моргунов.

Він також додав, що представники нашої громади на варшавській міжнародній виставці спілкуються з представниками різних фондів, інвестиційних та будівельних компанії, які готові брати участь в проєктах відбудови з акцентом на інфраструктуру, промисловість та енергетику.

“Також ми шукаємо інвесторів, які б взялись за будівництво сміттєпереробного заводу та реконструкцію очисних споруд, яку необхідно робити, використовуючи інноваційні енергоощадні технології. Для післявоєнного розвитку Вінниці потрібен аеропорт. Маємо наміри побудувати аеровокзал на місці того, який зруйнували окупанти. Серед проєктів — відновлення площі Перемоги, що входить до більш ширшого проєкту «Вінницька миля»”, , – додає міський голова.

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :