Новини

Вінницький міський голова з представниками муніципалітету та депутатами ВМР передав чергову партію допомоги бійцям на передову

27 жовтня 2023, 15:06

Очільник громади, у межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, передав 40 термосів різної місткості та 10 мавіків.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, сьогодні, 27 жовтня, міський голова Сергій Моргунов з представниками муніципалітету та депутатами Вінницької міської ради передав чергову партію допомоги бійцям однієї з військових частин громади, які виконують бойові завдання на Запорізькому напрямку. Вона включила в себе 40 термосів різної місткості, 10 коптерів, 11 підставок до них та 11 пристроїв для скидування вибухівки.

"Чергова партія допомоги бійцям однієї з військових частин громади. Передали 10 Мавіків, скиди для вибухівки, підставки для дронів та спеціальні армійські термоси для їжі. Безпека та оборона - пріоритет нашої команди. Всі депутати міської ради достатньо активно працюють над тим, щоб залучати більше можливостей для підтримки військовослужбовців, у тому числі Національної гвардії. Ми сформували цільовий фонд підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку ВМТГ. І це якраз частина першої масштабної закупівлі. Також депутати зібрали особисті кошти на «скиди» для цих коптерів", - зазначив Сергій Моргунов.

Військовослужбовці зазначають, що дрони вкрай необхідні на фронті, оскільки там вони є розхідним матеріалом. Зокрема, підтримка артилерії відбувається за допомогою дронів. Завдяки "скидам" група пілотів може скидати боєприпаси на ворожі позиції, які знаходяться на передовій і використовувати їх при штурмі ворога для того, аби зберегти життя бійців, які сидять в окопах.

"Ми продовжуємо й надалі моніторити та аналізувати потреби військовослужбовців, для того, аби забезпечити їх всім необхідним для виконання бойових завдань. Розуміємо, що незабаром прийде зима, тому у цю допомогу, окрім коптерів, також включаємо термоси. Їх якість уже перевірена нашими військовослужбовцями на фронті", – зазначив директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

У департаменті цивільного захисту ВМР додають, що й надалі продовжується приймання запитів від військових та аналіз їх потреб.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :