Новини

Вінницький музей М. Коцюбинського анонсує виставку Олександра Пелешка "Мова графіки"

8 березня 2023, 12:02

Також відбудеться презентація другої частини книги Лариси Сичко "В’яр", що була ілюстрована художником.

Як інформують на сайті міської ради, відкриття персональної виставки творів живопису Олександра Пелешка відбудеться 9 березня о 15:00 у виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського.

На виставці представлено 39 робіт, значна частина яких присвячена постаті Тараса Шевченка. 


Більше новин – у нашому ТГ-каналі: mnb_vinn


Вінничани зможуть побачити, зокрема, й полотно «Бджола та шершень», яке митець написав із нагоди відзначення трьохсотліття від дня народження Григорія Сковороди, а також його ілюстрації до другої частини художньо-історичної повісті Лариси Сичко «В’яр».

«Художньо переосмисливши, Лариса Сичко намагається на прикладі невеликого подільського села Уяринці, що на Вінниччині, відтворити частину історії України першої половини двадцятого століття. У повісті тісно переплітаються долі справжніх і вигаданих героїв. Багато родин, про які згадується у творі, й досі мешкають у селі», – говорить директорка Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського Лариса Кравченко.

Виставка триватиме до 31 березня. Вхід вільний, щоденно з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.

Довідки за телефоном: 64-71-02.

Додамо, Олександр Петрович Пелешко – член Національної спілки художників України, активний учасник Всеукраїнських, обласних, міжрегіональних та міських виставок. Свій творчий шлях живописець розпочав у 1986 році. Постійно вдосконалюючи свою майстерність, він продовжує активно створювати роботи в різноманітних техніках та розробляти власні, одна з яких – «сграфітографія», що поєднує в собі монументальну сграфіто і станкову графіку – гратографію. Також у митця є серія робіт, виконана в давній техніці – енкаустика, тобто восковий живопис.

Поділитися :