Новини

Вінницькій науковій бібліотеці імені В. Отамановського передали комплект із 10 хромбуків та гарнітур

30 березня 2023, 10:16

Це ініціатива громадської організації “ВільнОсвіта” разом із партнерами зі США - "Earthlings Hub".

Комп’ютери будуть у вільному доступі у читальній залі книгозбірні. Завдяки цьому обладнанню усі охочі діти зможуть доєднатися до всесвітнього проєкту «EarthlingsHub». Він став відповіддю міжнародної наукової спільноти на повномасштабну війну в Україні.

Вчені із різних куточків планети об’єдналися і створили платформу, яка  надає українським дітям можливість брати участь у безкоштовних онлайн заняттях з  досвіченими педагогами, які  працюють у топових університетах світу, наукових лабораторіях, і навіть NASA.  Як зауважила у коментарі Місто над Бугом засновниця ГО « ВільнОсвіта»,  Дар’я  Горобець, основною метою проєкту  є забезпечити безкоштовний доступ до наукових занять якомога більшій кількості дітей з України.

"Наша мета - це забезпечити безперешкодний доступ до занять якомога більшій кількості дітей. Саме тому ми працюємо над створенням таких міні комп'ютерних класів. Це дійсно унікальна можливість потрапити на заняття, скажімо, до інструкторів астронавтів НACA, співробітника телескопу з Намібії чи інших топових лабораторій світу. Це знімає бар'єр перед наукою як чимось нудним, складним, неосяжним. Звісно, це далеко за межами шкільної програми, але у невимушеній, цікавій формі і "з перших уст". Такі заняття є безкоштовними, але потрібно реєструватися на сайті платформи Earthlings Hub", - розповіла пані Дар'я.

Хромбуки, які було передано до бібліотеки ім. В. Отамановського також будуть доступні юним відвідувачам хабу «ЯМаріуполь», які регулярно проводять різні заняття у читальній залі книгозбірні. Загалом, такі комп’ютерні класи, в рамках проєкту «Earthlings Hub»,  облаштовуватимуться й надалі у різних містах України та її межами.

Поділитися :