Новини

Вінницький обласний краєзнавчий музей виграв грант на збереження культурної спадщини

10 серпня 2021, 09:40

Завдяки грантовій програмі посольства США музейники отримали можливість відреставрувати автентичні предмети, що належали родині Миколи Леонтовича

Як розповіла «Місту над Бугом» заступниця директора музею Світлана Шароварська, реставрація триватиме до 2023 року. Тож наразі один з раритетів - піаніно, ще можна побачити, відвідавши Музей композитора Миколи Леонтовича, в селі Марківка Гайсинського району, який є відокремленим підрозділом вінницького краєзнавчого музею.

«Посольство США щороку проводить конкурс на грантові програми. У нас вже була перша спроба , вона виявилась невдалою, це уже друга. Ми підготували програму, подали, пройшли два етапи конкурсного відбору і, власне, виграли цей конкурс. Працюватимемо над піаніно, клавіш якого торкалася рука самого Миколи Леонтовича, і родинним килимом XVII-XIX ст., що наразі зберігається в наших фондах, бо він в не дуже гарному стані і потребує якнайшвидшої реставрації», - повідомила заступниця директора.

Оновлену експозицію Музею композитора Миколи Леонтовича в селі Марківка, на Вінниччині, відкрили у серпні 2016 року. Саме тут колись мешкали рідні митця і неодноразово гостював, трагічно загинув та похований композитор.

Фото видання Veжа

Поділитися :