Новини

Вінницький палац дітей та юнацтва запрошує охочих навчатися мистецтву балету

23 жовтня 2023, 17:02

Юних талантів від 5 років навчають граційно рухатись та виконувати танцювальні елементи на пуантах.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної працює ансамбль класичного танцю "Фуете". В Україні мало творчих колективів, де діти зможуть опанувати мистецтво балету. Ансамбль класичного танцю «Фуете» не тільки один із найпрофесійніших, але й має багаторічну історію – нещодавно йому виповнилося 45 років.

Керує вихованцями випускниця ансамблю "Фуете" – Жанна Ільченко. Під її керівництвом колектив здобув чимало нагород на фестивалях та конкурсах Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.

Зазвичай на заняття в ансамбль ходять дівчата, проте і хлопцям такий вид танців буде корисним.

"Заняття балетом сприяють розвитку у дітей правильної постави, ходи, відчуття ритму. Крім того, балет та класична музика сприяють естетичному вихованню", – зазначає керівниця ансамблю Жанна Ільченко.

Ансамбль класичного танцю "Фуете" складається з трьох вікових груп: молодшої, середньої і старшої (основний склад, що виступає на концертах). Займаються вихованці ансамблю три рази на тиждень: у вівторок, четвер та суботу.

Довідки за номером телефону 067 663 8246 (Жанна Борисівна Ільченко). Більше інформації – на сайті Палацу дітей та юнацтва.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :