Новини

Вінницький проєкт Camino Podolico виграв грант від Ради Європи і Європейської Комісії

31 липня 2023, 13:43

Грантові кошти, а це 10 000 євро, спрямують на відновлення культурно-пізнавального та паломницького маршруту з Вінниці до Кам’янця-Подільського, його дослідження і популяризацію завдяки гастрономічній складовій.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у конкурсі взяла участь Валентина Пікульська - головна спеціалістка відділу розвитку туризму Вінницької міської ради, яка координує проєкт Camino Podolico з 2021 року. Її історія розповідає про створення Подільського шляху святого Якова та бажання відновити його попри війну в Україні.

Переможців та їх історії опубліковано на сайті Днів європейської спадщини. Всі фіналісти отримають гранти до 10 000 євро на розвиток своїх проєктів. Зокрема, команда Camino Podolico отримає гроші для відновлення культурно-пізнавального маршруту з Вінниці до Кам’янця-Подільського через містечка Поділля з акцентом на гастрономічні аспекти.

"Подільський шлях святого Якова успішно стартував у 2021 році, але через війну ми були змушені поставити цей проєкт на паузу. З міркувань безпеки ми закликаємо наших мандрівників відкласти проходження маршруту на час дії воєнного стану. Однак зупинка втілення наших задумів не означає відсутність активностей з популяризації цього маршруту", – розповів директор департаменту маркетингу міста і туризму Олександр Вешелені.

У міськраді нагадують, що Вінницю як координатора туристичного маршруту «Подільський шлях святого Якова» (Camino Podolico) офіційно прийняли до Європейської федерації Шляху святого Якова. Таке рішення ухвалили на засіданні генеральної асамблеї Федерації, що відбулося 29-30 червня в іспанському місті Потес.

Більше про Camino Podolico – на сайті проєкту: https://caminopodolico.net/

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :