Новини

Вінницько-Хутірський Хореографічний колектив «Мальви» виборов гран-прі міжнародного конкурсу «ЄвроЛіто»

4 серпня 2023, 13:41

Найвищу нагороду принесло виконання хореографічної композиції «Тарантела» з категорії «народний танець».

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, профільним напрямом хореографічного відділення Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв є саме народно-сценічний танець.

"Загалом участь у цьому конкурсі взяли діти з різних країн. За результатами змагань було лише три гран-прі, і в тому числі - цю нагороду вибороли й наші дівчатка. Це свідчить про талант та високий рівень нашого колективу та віддану працю викладачів, які намагаються приділити дітям якомога більше уваги", - зазначає директорка КЗ “Вінницька-Хутірська дитяча школа мистецтв» Тетяна Висоцька.

Для «Мальв», за її словами, це вже не перша нагорода. Зразково аматорський хореографічний колектив постійно бере участь як у Всеукраїнських, так і Міжнародних конкурсах і практично завжди входить у трійку переможців.

Викладачки школи Ганна Павлюк та Олена Попова прагнуть популяризувати народно-сценічну хореографію. Крім того, вони також навчають своїх учнів класичному танцю, вивчають історію хореографічного мистецтва та музичну грамоту.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :