Новини

Вінницьку молодь запросили на незвичні тренування із пожежно-прикладного спорту

29 вересня 2020, 16:33

Подолати страх, опанувати незвичний вид спорту, освоїти додаткові навички рятувальника, відтепер зможуть всі охочі вінничани на базі спортивного комплексу Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. 

Як розповів «Місту над Бугом» начальник спорткомплексу головного управління ДСНС України у Вінницькій області, майор – Олег Угрич-Требінський, головне управління ДСНС України у Вінницькій області запрошує юнаків та дівчат спробувати себе у незвичайному та водночас видовищному виді спорту – пожежно-прикладному. 

Цей вид спорту входить до системи підготовки особового складу рятувальників.  Тренування відбуваються щоденно з 9 до 18 години, на базі спортивного комплексу Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій за адресою у Вінниці:  вулиця Генерала Арабея, 9.  Фізичне навантаження  відповідно до вікових особливостей спортсменів з дотриманням норм, рекомендованих медиками. 

"Цей вид спорту існує дуже давно, ще за радянських часів був. Будь-який пожежний проходить ці смуги перешкод, підйоми на висоту, використовується повністю все спорядження необхідне для гасіння пожеж та входить до системи підготовки. Ми проводимо тренування, набір дітей, люди можуть прийти, подивитися, спробувати себе. У кожного є свої нормативи, свої навантаження, свої перешкоди, для дітей вони трохи нижчі, для дорослих вони трохи вищі. У нас зараз є повноцінна команда шість осіб, це збірна Вінницької області, це співробітники ДСНС, тренуються практично щодня, з дев’ятої до першої години дня, потім приходять діти». – розповів майор – Олег Угрич-Требінський    

Наразі набирають команду з 30 осіб, віком від 12 до 18 років.  Під час занять юнаки та дівчата  зможуть отримати легкоатлетичну підготовку.

Серед тих, хто вже тренується, є навіть люди, які хочуть побороти власний страх перед висотою. 

Поділитися :