Новини

Вінниця – Мюнстер: партнерство в ім’я перемоги!

23 березня 2023, 13:16

Вінницька міська територіальна громада - офіційний партнер німецького міста Мюнстер: декілька тижнів тому підписано угоду про партнерство солідарності. Третьою стороною угоди став польський Люблін, який є містом – «побратимом» Мюнстера.  

Наміри були засвідчені під час візиту Вінницької делегації до німецького міста. Делегацію очолювала заступник Вінницького міського голови Галина Якубович.

«Це була надзвичайно хвилююча мить. Угода про партнерство була підписана в історичному місці – «Залі миру» міської управи Мюнстера. Саме тут було укладено Вестфальський мир, який завершив Тридцятирічну війну в Європі. Це дуже символічно, адже наші європейські партнери, увесь цивілізований світ – всі розуміють: якщо не зупинити божевільного диктатора сьогодні, то завтра він піде далі. Тому Україну досить активно підтримують усі люди доброї волі: гуманітарною допомогою, засобами генерації електроенергії, надали нам сучасні укомплектовані пересувні кухні, гуманітарну допомогу, харчі – усе, що необхідно як у тилових містах, так і нашим Збройним силам на передовій» - сказала Галина Якубович в етері проєкту «Рефлекторія».

 

Свого часу, на початку повномасштабного вторгнення Мюнстер заявив про свою готовність надавати гуманітарну допомогу для Вінниці та транспортувати її до Любліна. Люблін погодився сприяти транспортуванню гуманітарних вантажів до Вінниці, покриваючи витрати на пальне. На той період ця підтримка виявилася дуже важливою. Співпраця триватиме і надалі: це повоєнне відновлення економіки, будівництва, інвестицій. Це і сприяння нам у втіленні інновацій в галузях енергетики, освіти, медицини, ІТ-технологій. До того ж, наші іноземні партнери також прийняли у себе велику кількість українців, багато з яких і нині перебувають і в Польщі, і в Німеччині.

А надалі – планується візит у відповідь обер-бургомістра Мюнстера пана Маркуса Леве до Вінниці. Далі буде…

Поділитися :