Новини

Вінниця отримала партію протипухлинних засобів від французьких благодійників

19 лютого 2024, 10:43

Від початку року гуманітарні вантажі з цими ліками уже отримали 24 медичні заклади України. Найбільші партії благодійники передали на Вінниччину та Волинь.

Як повідомляють в обласному департаменті охорони здоров'я, Подільський регіональний центр онкології отримав 1080 упаковок препарату європейського виробництва для лікування онкопатологій від ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги» та Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Украïна».

Загалом вже 24 медичні заклади України отримали гуманітарні вантажі з "Тамоксифеном". А це близько 11 тисяч упаковок. 

«"Тамоксифен" – лікарський засіб, який використовується для боротьби зі злоякісними новоутвореннями молочної залози у жінок та чоловіків, а також як частина терапії при деяких діагнозах жіночої репродуктивної сфери», – кажуть у департаменті.

Найбільші партії благодійники передали на Вінниччину та Волинь. Розподіл відбувався відповідно до потреб.

«Оскільки рак молочної залози – один з найпоширеніших онкодіагнозів, важливо, щоб пацієнтки і пацієнти в умовах війни не відчували стресу через ймовірні паузи в терапії або брак препаратів», – наголошують у дописі.

Для довідки: 

Французькі партнери з Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Украïна» від початку повномасштабного вторгнення проводять гуманітарну роботу в Україні. Раніше вони уже передавали у медзаклади області знеболювальні, протизапальні засоби для лікування поранених військових, а також препарати для вагітних.


Фото: Вінницький обласний департамент охорони здоров'я

Поділитися :