Новини

Вінниця відправила черговий гумвантаж до звільненої Балаклії

21 лютого 2023, 16:00

До ініціативи Вінницької міської ради долучилися бізнесові структури, підприємства, заклади освіти й небайдужі вінничани.

Координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Ярослав Матвійчук і В’ячеслав Терліковський доправили на Харківщину вже другий автобус, обігрівачі та книги, зібрані у рамках акції «Книги українською – для Балаклії», а також інші життєво необхідні речі. Вінницька громада передала деокупованому місту вже другий автобус на 30 посадкових місць; загалом же транспорт може вмістити до 100 пасажирів.

Це сучасний автобус із низьким рівнем підлоги, в ньому передбачено місце для інвалідного візка, є висувний пандус, автономне опалення, клімат-контроль та інформаційне табло. Книжки для Балаклії збирали школярі в межах акції, організованої департаментом освіти Вінницької міськради. Координатор Гумштабу, депутат ВМР В’ячеслав Терліковський розповів, що до Балаклії відвезли кілька десятків обігрівачів, потужністю 0,5-2 кВт, наданих вінницьким підприємством “Маяк”.

"Супроводжували цей гуманітарний вантаж за дорученням Вінницької міської ради та Міжрегіонального гуманітарного штабу. На Харківщині нас зустріли немов старих добрих друзів - люди вже повертаються до звичного життя, відходять від стресів і напружень. На місці поспілкувалися із місцевими керівниками, дізналися, які ще потреби має Балаклія, аби й надалі мати можливість допомагати їм", – сказав Ярослав Матвійчук, депутат ВМР, координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. 

Вінниця є містом-другом Балаклії від жовтня 2022 року. Відтоді в місто регулярно спрямовують гуманітарні вантажі: продукти, речі, генератори та інша допомога.

Поділитися :