Новини

Вінниця відправила першу партію допомоги у деокупований Херсон

6 квітня 2023, 12:08

Херсон після деокупації, попри щоденні обстріли ворогом, живе і працює. Це Херсон сьогодні. Мешканці розбирають завали, прибирають вулиці, вивозять сміття. Втім, ресурсу для цього не вистачає, оскільки росіяни вивезли з міста все, що могли. Навіть сміттєві баки. Тож Вінниця закупила для херсонців 100 контейнерів й вже відправляє половину. 

Як зазначають на сайті Вінницької міськради, наразі у деокуповане місто вирушає перший транш допомоги у кількості 50 сміттєвих баків. Таке прохання про допомогу міська команда отримала на початку цього року. 

«Херсон перебував досить тривалий період під окупацією і сьогодні також там тривають бойові дії і тому військова адміністрація не мала можливості своєчасно забезпечити належним чином місто необхідною кількістю баків. Вінниця і міська рада постійно підтримує міста, які в першу чергу потерпають від військової агресії і в цьому випадку Херсон не став винятком», - каже директор департаменту комунального господарства і благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк. 

Контейнери закупили у Запорізького підприємства і вони відповідають усім європейським стандартам, оцинковані та антивандальні, тож прослужать не один десяток років. Такими баками користуються комунальники по всій Україні й Вінниці, зокрема, де вони себе гарно зарекомендували.

Наша допомога Херсону – черговий приклад роботи за принципом громади для громад, зауважив депутат Вінницької міської ради Володимир Чорновол. Він каже, представники муніципалітету постійно на зв’язку з колегами – щоб розуміти, які є потреби та як можемо за можливості їх підтримати. Це прояв згуртованості українського суспільства, у тому числі місцевого самоврядування.

«Окрім цього ще в рамках нашого Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який заснований і створений міським головою Сергієм Моргуновим та головою обласної Ради Вячеславом Соколовим неодноразово надавали підтримку та відправляли різні вантажі у деокупований Херсон, у тому числі ми відправляли 30 тонн пального, спецтехніку та інші засоби», – зазначив Володимир Чорновол.

А депутат міської ради Дмитро Науменко додав, що незабаром до портового міста вирушить другий транш зі сміттєвими баками. Водночас робота триватиме.

«Вінниця й надалі, в особі нашого мера Сергія Моргунова, а також міської ради буде ініціювати надання допомоги Херсону», – зазначив депутат.

 

Поділитися :