Новини

Вінниця візьме участь у міжнародній виставці ReBuild Ukraine в Польщі

17 серпня 2023, 12:03

Вінниця має намір презентувати проєкт, пов’язаний з реконструкцією аеровокзалу, певних інфраструктурних об'єктів та інженерних мереж КП "Аеропорт Вінниця".

Як інформують на сайті міської ради, друга міжнародна виставка та конференція, присвячена Україні – ReBuild Ukraine powered by Energy має відбутися вже цієї осені. Наша Вінниця теж в списку громад, які будуть представлені в межах національного павільйону "Україна та її громади". Презентувавши потенціал нашого міста європейській спільноті, є можливість заручитися підтримкою інвесторів та різних фахівців з будівельної та енергетичної сфери.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що фахівці вже розробили низку проєктів з реконструкції та відбудови об’єктів критичної і цивільної інфраструктури. Він переконаний, що міжнародна виставка стане додатковою можливістю для відбудови Вінниці та інших українських громад.

“На виставці ми маємо намір познайомити всіх учасників з Вінницею, її потенціалом та можливостями співпраці. На превеликий жаль, Вінницька громада як і багато інших громад України, зазнала руйнувань. Наше місто має досвід ефективного партнерства та співпраці з закордонними містами, такими як Кельце, Паневежис, Бірмінгем, Радом, Ополе, Тарнув… А віднедавна – Мюнстер та Карлсруе, з якими ми уклали угоди у 2023 році. Триває діалог стосовно закріплення дружніх зв’язків із французьким містом Нансі. На зустрічі у Варшаві ми хочемо знайти нових друзів. Запрошуємо інвесторів, проектувальників та виробників поділитися досвідом та стати партнерами нашої громади”, – сказав Сергій Моргунов.

Як зазначила директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, відновлення аеропорту, який постраждав унаслідок ракетного обстрілу росіян у березні 2022 року, має важливе значення для розвитку не лише нашого міста, а й всього регіону.

“Вінниця межує з сімома областями та однією країною - Молдовою. Відтак функціонування міжнародного аеропорту в нашому регіоні має велике значення. Прикметно, що йдеться не лише про логістику – перевезення пасажирів та вантажів, а й можливості для розвитку туристичної галузі, яка теж сприяє зміцненню економіки. За час функціонування аеропорту, були здійснені авіасполучення з такими країнами, як Туреччина, Ізраїль, Польща, Єгипет. Тож ми прагнемо відновити цю можливість і шукаємо підтримки з боку закордонних донорів”, – сказала Ольга Ремешевська.

Нагадаємо, цьогоріч (у лютому) делегація з Вінниці була на першому тематичному форумі ReBuild Ukraine та представляла проєкти на подальшу відбудову.

Більше деталей про конференцію Rebuild Ukraine - за посиланням.

Фото (архів): Вінницька міська рада

Поділитися :