Новини

Вінницю із дводенним візитом відвідала делегація з міста Нансі на чолі із мером Матьє Кляйном

14 серпня 2023, 15:18

Французька та українська сторони найближчим часом планують встановити побратимські стосунки між двома містами. Тепер же – підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо встановлення побратимських відносин.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, делегати відвідали міську лікарню, а також державне протезно-ортопедичне підприємство. Це один із найстаріших у Вінниці заводів – нещодавно йому виповнилося 90 років. За словами Матьє Кляйна, у Нансі також добре розвинений протезно-ортопедичний напрямок, тож уже зараз можна говорити про можливі кроки співпраці.

"Ми розуміємо, що зараз потреба України у реабілітації військових – величезна, і вона буде тільки зростати. Ми висловлюємо єдність з українським народом. Тут ми можемо допомогти, наприклад, обміном інформацією та досвідом між нашими лікарями. Можливе запрошення і залучення українських спеціалістів на міжнародні конференції, щоб набути більшої кваліфікації у майбутній допомозі", - додає Матьє Кляйн.

За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, співпраця між французьким та українським містом має на меті довготривалу комунікацію та обмін досвідом у різних сферах.

"Наша співпраця з Нансі – це взаємний обмін досвідом та практиками. Наприклад, прийом громадян, який здійснюється у нас, у них так він не відбувається. І пан Матьє сказав, що треба застосувати це в місті Нансі. Але якщо говорити про більш глобальніші речі, то в першу чергу ми налаштовані з нашими партнерами і містами-побратимами на довготривалу стратегічну співпрацю. Це стосується різних напрямів. Тож важливо мати можливості та бажання працювати і досягати результату", – говорить Сергій Моргунов.

Це був перший візит делегації із Нансі до Вінниці. У подальших планах – візит вінничан до французького міста, де й буде підписана угода про партнерство між двома містами.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :