Новини

Вінницю відвідали представники дипломатичних місій країн Європи та Азії

11 серпня 2022, 16:58

Говорили про взаємодію у гуманітарному напрямі, залучення міжнародної допомоги для відновлення об'єктів, пошкоджених внаслідок ракетного обстрілу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Вінницю відвідали керівники дипломатичних представництв Великої Британії, Норвегії, Іспанії, Грузії, Молдови, Туреччини, Китаю. Гості вшанували пам’ять загиблих у Вінниці 14 липня. 

"Для нас важливо в першу чергу підтримати постраждалі родини, щоб до початку холодів вони могли замінити побиті вікна та двері. Загальні збитки по житлових будинках та інших приміщеннях сягають 240 млн грн. Для громади – це серйозна сума. З зовнішньою підтримкою роботи б значно пришвидшились", – наголосив міський голова.

Вінницькі партнери запевнили, що співпраця з представництвами посольств та міжнародних організації на регіональному рівні продовжиться.

"Необхідно об'єднати зусилля, аби перемогти разом. Війна росії проти України – це не «конфлікт двох країн», це боротьба добра зі злом. І важливо, що світ це розуміє. Вдячні демократичній спільноті за кроки на підтримку України та нашої Вінниці", – підсумував міський голова. 

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :