Новини

Військовим вінничанам передали чергову партію допомоги

25 грудня 2023, 14:03

Громада відправила 2 тисячі хімічних грілок та один радіокерований комплекс для наших оборонців. Це допоможе їм ефективніше виконувати бойові завдання.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, тендер по закупівлі відповідних засобів муніципалітет провів наприкінці цієї осені.

“22 військові частини вже отримали допомогу від Вінницької міської ради, Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та всієї нашої дружньої громади. Це підтримка системна і наступного року буде збільшена. Ця військова частина отримала хімічні грілки та один авіаційний комплекс, хлопці зараз працюють на Східному напрямку і ми сподіваємося, що всі вони повернуться здоровими та неушкодженими і обов’язково з Перемогою”, – сказав заступник міського голови Андрій Очеретний.

Переданий український радіокерований комплекс має радіус дії близько 40 кілометрів і може працювати в будь-яку погоду. Про це повідомив координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Олександр Чернега.

“Ми буквально щодня спілкуємося з військовими і докладаємо всіх зусиль для того, щоб підтримати їх і закрити запити. Ця передача – це підсилення наших бійців технікою, яка допоможе їм виконувати роботу на передовій та додасть віри в те, що вони не самі. Головний пріоритет бюджету на 24 рік – безпека та оборона. У п’ятницю на сесії затвердили відповідне рішення і ми будемо активно працювати в цьому напрямку, щоб наблизити Перемогу”, – зазначив Олександр Чернега.

Військові, що отримували хімічні грілки та обладнання зазначили, що переоцінити значення такої техніки неможливо.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :