Новини

Восьмирічна вінничанка Вікторія Дудко збирає на дрон захисникам

28 липня 2022, 14:56

БПЛА передадуть підрозділу тероборони, у якому служить тато Віки.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного. Для того аби допомогти захисникам, дівчинка майструє прикраси.

Одна брошка, яку виготовляє Вікторія, коштує 15 грн. Їх дівчинка продаватиме через соцмережі, на ринку та біля власного будинку.

"Роблю брошки із пластикових штучок, далі їх потрібно загладити праскою, щоб склеїлися. Потім дістати і клеєм доклеїти. Мама сказала, що папа збирає гроші на дрон товаришам по службі. Захотіла їм допомогти. Дорослі допомагають, і я теж хочу допомогти", - каже Віка.

Перед цим Віка продавала букети з лаванди, яка росла у бабусі. Зібрала 5 тисяч гривень. 

Мама дівчинки Юлія каже, що пишається донькою:

"Дуже багато хто їй допомагав, давав більшу суму, бо по 15 гривень вона б довго збирала ці гроші. Зі мною вона це не обговорювала. Я приїхала додому, побачила, що вона в'яже букетики. Взяла маленький столик, стільчик і пішла до нас на вулицю біля будинку продавати лаванду. Але вулиця у нас не жвава, то на інший день вона поїхала на ринок. У нас саме ярмарок біля кафе, де я працюю проходив і вона там продавала".

Фото: Суспільне Вінниця

Дрон, на який збирає дівчинка, коштує 180 тисяч гривень. Разом із грішми, які вторгувала Віка та тими, що перераховували на картку небайдужі, поки вдалося зібрати 80 тисяч гривень. Деталі щодо збору на БПЛА знайдете на ФБ-сторінці Юлії Дудко.

Поділитися :