Новини

Врятували кота: у Вінницькому районі горів двоповерховий будинок

16 січня 2024, 09:45

Обставини, що призвели до виникнення загоряння, з’ясовуються фахівцями.

Як інформують на фб-сторінці ГУ ДСНС України у Вінницькій області, 15 січня рятувальники Вінниччини ліквідували 5 пожеж.

Одна із найбільших сталася в с.Сосонка Стрижавської селищної громади Вінницького району. Виклик про те, що зайнявся приватний житловий будинок, надійшов рятувальникам о 23:59.

Вогонь охопив двоповерховий будинок площею близько 120 кв.м. О 1:56 загоряння ліквідовано. На щастя, ніхто з мешканців не постраждав. З помешкання надзвичайники врятували кота власника.

"Наразі обставини, що призвели до виникнення загоряння, з’ясовуються фахівцями. До ліквідації пожежі від ДСНС залучалося 18 чоловік особового складу та 4 одиниці спецтехніки", - кажуть рятувальники.

Того ж дня надзвичайники ліквідували ще три пожежі в оселях громадян в м. Бершадь. Загоряння сталося через коротке замикання електромережі.

У с. Суворівське Тульчинської громади та в с. Поташня Бершадської громади пожежі в житлових будинках сталися через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації та влаштуванні нагрівальних печей та димарів.

Ще одне загоряння на території приватного домоволодіння в с. Сідава Жмеринської громади бійці ДСНС ліквідували вже вночі. Через необережне поводження з вогнем невстановленої особи полум'я знищило господарчу споруду на площі 50 кв.м, домашні речі та меблі власників.

"Фахівці ДСНС вкотре наголошують людям про неухильне дотримання правил безпеки в побуті. Бережіть своє майно від пожеж, адже вогонь за лічені хвилини знищує все на своєму шляху", - йдеться в повідомленні.

Поділитися :