Новини

Втрати Вінниччини за тиждень: на війні за Україну загинули 16 військових

3 березня 2023, 14:31

Впродовж останнього тижня стало відомо про шістнадцятьох загиблих Героїв у російсько-українській війні. Це Віталій Ковтуновський, Сергій Пранович, Микола Лещук, Юрій Любарець, Мар‘ян Шеремета, Віталій Штонда, Василь Потокі, Станіслав Лозинський, Віктор Медловський, Вадим Ніколаєв, Олександр Кучерук, Сергій Пітерін, Сергій Перегончук, Олег Федоришин, Олексій Безбородов, Сергій Кройтор.

У боях за Україну загинув вінничанин Віталій Ковтуновський 1992 року народження. У Героя залишилася дружина та двоє маленьких діток: чотирирічний хлопчик та п'ятимісячна дівчинка. Обірвалося життя захисника 16 лютого. Віталій з Вінниці. Прощались з Віталієм 27 лютого. 

На Донеччині 20 лютого загинув захисник з села Балки, солдат Сергій Пранович. Горою був 41 рік. Сумну звістку повідомила Барська міська рада.



Педагогічний та учнівський колектив Державний навчальний заклад "Центр професійно-технічної освіти №1" повідомляє про загибель випускника Миколи Лещука, родом із села Костянтинівка Липовецького району.


Голова Козятинської громади повідомляє про загибель Юрія Любарця 1990 року народження. Старший солдат, старший кулеметник 1 відділення 3 взводу 2 батальйону в/ч 3028 Національної гвардії України. Загинув Герой 21 лютого в результаті мінометного обстрілу позицій противником в районі населеного пункту Спірне, Бахмутського району Донецької області. Без батька залишилися два сини.


 

Також у Козятинській громаді прощаються з Мар‘яном Шереметою 1998 року народження. Герой загинув 28 лютого поблизу Дубово-Василівка Донецької області, внаслідок артилерійського обстрілу. 4 березня у Козятинській громаді оголошено Днем жалоби за загиблим захисником України. Громадське прощання із Мар‘яном Шереметою розпочнеться о 12.00 на площі Героїв Майдану. Прощальна літургія по Шеремету Мар’яну буде проводитись о 10-00 годині за адресою: с. Козятин, вул. Центральна 15 в Церкві Назарянина (напроти типографії). Поховають Героя на Алеї Слави міського кладовища.

Голова Тульчинської РДА повідомляє про загибель Віталія Штонди, якого рік вважали безвісти зниклим. Віталій  1989 року народження, уродженець смт. Піщанка. Був водієм вогнеметного відділення вогнеметного взводу роти радіаційного, хімічного, біологічного захисту. Призваний третім відділом Тульчинського РТЦК та СП в 2021 році.

29 березня 2022 року біля села Олександрівка Херсонської області відбувся бій з окупантом. З того періоду наш Земляк рахувався безвісти зниклим. Майже рік родина жила сподіваннями та продовжувала пошук рідної кровинки. Сьогодні надія на те, що Віталій живий зникла, - йдеться у повідомленні. 

У Тульчинській РДА повідомляють про втрату: ворог забрав життя молодого сповненого сил та енергії Василя Потокі 998 року народження, уродженця Городківської громади. Василь був стрільцем-помічником гранатометника 3 механізованого відділення 1 механізованого взводу механізованої роти. 27 лютого 2023 року поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області, під час танкового обстрілу, отримав поранення несумісні із життям.

Тульчинська районна військова адміністрація повідомляє також, що у бою загинув Станіслав Лозинський  999 року народження, житель с. Городище Піщанської громади. Молодший сержант Лозинський був командиром протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки. 27 лютого 2023 року біля населеного пункту Невельське, наш Земляк отримав поранення несумісні із життям.

Під Донецьком загинув 19-річний уродженець Вінниччини Віктор Медловський. Віктор пішов добровольцем у лави ЗСУ, служив у ремонтній бригаді при військовій частині. Трагічну звістку повідомили на ФБ-сторінці ДНЗ "ЦПТО 1 м.Вінниці", де навчався захисник. Віктор родом із с. Розкопане Погребищенської ТГ. Завершив навчання у Центрі (за професією "Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр") у 2021 році та пішов добровольцем у лави ЗСУ. Служив у ремонтній бригаді при військовій частині. Потім був направлений на передову і при виконанні бойового завдання під Донецьком 26 лютого 2023 р. отримав поранення, несумісні з життям.

Барська міська рада повідомляє, що на війні загинув захисник із Вінниччини Вадим Ніколаєв. Герою було 23 роки. Вадим народився 1999 року в селі Гармаки Барської громади, а загинув 24 лютого. Починаючи з 2018 року Вадим Ніколаєв присвятив себе військовій справі. До останнього подиху залишився їй вірним.

Також Барська міська рада повідомляє про загибель Олександра Кучерука 1980 року народження. Він загинув 28 лютого, під час виконання бойового завдання. 

За повідомленням Хмільницької міської ради, у бою за Україну на Донеччині загинув 36-річний хмільничанин Сергій Пітерін.

За повідомленням Калинівської міської ради, у результаті артилерійського та мінометного обстрілу на Донеччині загинув старший лейтенант Сергій Перегончук, уродженець Калинівки. На момент смерті йому було 45 років.

Тульчинська районна державна адміністрація повідомляє що, під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув Олег Федоришин, 32-річний житель с.Сліди.

Як повідомляє Тульчинська районна державна адміністрація, днями загинув також 37-річний Олексій Безбородов, житель с. Дмитрашківка Піщанської громади. На службі був начальником польової лазні.

Додому на щиті повертається десантник Сергій Кройтор, який вважався зниклим безвісти. За повідомленням Ладижинської міської територіальної громади з посиланням на звернення виконувача обов’язки міського голови Ладижина Олександра Коломійця, 9 березня 2022 року героїчно загинув – військовослужбовець Збройних Сил України, який вважався безвісти відсутнім. Сергій Кройтор служив в 95 десантно-штурмовій бригаді. Був захисником Донецького аеропорту (ДАПу), ставши відразу учасником бою в Пісках. За другої ротації — на початку 2015 року також став учасником оборонної епопеї Донецького аеропорту. Далі брав участь у бойових діях на лінії оборони за 800 метрів від ДАПу.

Поділитися :