Новини

Втрати Вінниччини за тиждень: стало відомо про загибель на війні двадцяти восьми захисників

7 квітня 2023, 14:48

Впродовж останнього тижня, захищаючи Україну і нас, свої життя віддали двадцять вісім захисників з Вінниччини: Михайло Гончарук, Олексій Заброда, Руслан Шевчук, Ігор Бродський, Сергій Канна, Андрій Носaч, Олександр Рябоконь, Юрій Ярощук, Богдан Курилів, Павло Яновський, Андрій Юров, Богдан Жмуцький, Сергій Шемета, Геннадій Любінчук, Віталій Непійко, Юрій Шклярук, Артем Курілов, Сергій Назаренко, Руслан Дубчак, Василь Федькович, Володимир Грубік, Микола Лиман, Сергій Сподарук, Анатолій Лоюк, Максим Клімчишин, Олександр Семенюк, Роман Іващенко, Віктор Гентюк. 

Під час виконання бойового завдання в зоні проведення бойових дій, під Бахмутом загинув вінничанин  Михайло Гончарук.  Як повідомили в Оратівській громаді, народився Михайло 23.06.1966р. у  селі Чернявка. Він виховувався в багатодітній родині. З червня 2022 року був призваний до ЗСУ. З серпня 2022 був у гарячих точках: на Запорізькому напрямку, під Пісками. Мав два поранення. У Героя залишилась дружина і двоє дітей.  

25 березня загинув Олексій Заброда, командир відділення третього десантно-штурмового взводу однієї з військових частин Збройних Сил України. У Ладижинській громаді повідомили, що 4 квітня о на центральній площі міста попрощались з воїном-Героєм.

Тульчинській РВА повідомляє, що загинув Руслан Шевчук, 1970 року народження. Він житель Тульчина, був командиром 2 відділення 2 взводу оперативного призначення. Загинув 31 березня 2023 року в районі населеного пункту Озарянівка Бахмутського району Донецької області. 

На Донеччині 24 березня загинув Ігор Бродський, мешканець Ольгопільської громади. Захиснику було 30 років. Героя мобілізували 2 грудня 2022 року до лав ЗСУ. Він був стрільцем-помічником гранатометника механізованого відділення однієї з військових частин.

На Донеччині 17 березня 2023 року під час штурмових дій загинув Сергій Канна. Прощання із захисником було 31 березня.

Також Тульчинська громада повідомляє про втрату ще одного військового. Жовто-синім янголом став Андрій Носaч,15 листопада 1986 року народження, житель села Соколівка Крижопільської територіальної громади. Старший солдат був стрільцем-снайпером 1 мотопіхотного відділення 1 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти. Він загинув 2 квітня 2023 року під час ведення стримувальних дій противника, поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області отримавши поранення несумісне із життям.

 

Внаслідок ворожого обстрілу в районі Бахмута Донецької області, отримавши поранення не сумісні з життям, 4 квітня загинув 36-річний солдат Олександр Рябоконь, мешканець села Пеньківка Вінницької області. Про це повідомив сільський голова Мурафської територіальної громади Олег Літвіненко. Олександр був стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти. 

 

Поблизу міста Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області під час ворожого артилерійського обстрілу загинув Юрій Ярощук, мешканець с.Пагурці Хмільницького району. Про це повідомляє Уланівська сільська рада. Герою було лише 27 років.

 

Захищаючи Батьківщину, 4 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Любомирівка Миколаївської області трагічно загинув 31-річний гніванчанин Богдан Курилів. Про це повідомляє Гніванська міська рада. 25 лютого 2022 року хлопця одного із перших мобілізували до лав ЗСУ. Проходив службу гранатометником у складі 59 бригади 10 батальйонуПонад 7 місяців Богдан Курилів вважався зниклим безвісти, однак родина не втрачала надії та робила все можливе, щоб його знайти. У героя залишилися мати, батько та бабуся.

Унаслідок ворожого обстрілу російськими військами у місті Бахмут загинув 24-річний браїлівчанин Павло Яновський. 5 квітня, йому мало виповнитися 25 років. Про це повідомляє Жмеринська міська рада. Солдат Павло Яновський був старшим навідником мінометного взводу мінометної батареї військової частини А 7336. Його мобілізували 5 березня 2022 року.

На війні загинув військовий з Ладижинської громади Андрій Юров. Заступник командира бойової частини, навідник-оператор першого механізованого відділення однієї з військових частин Збройних Сил загинув 17 березня, виконуючи бойове завдання в районі села Богданівки, що на Донеччині. Попрощались з військовим 3 квітня.

Вінницький педуніверситет ім. М. Коцюбинського повідомляє про загибель Богдана Жмуцького, випускника 2013 року. Він захищав Україну у лавах ЗСУ.

 

На війні загинув 27-річний Сергій Шемета. Військовий з Вінниці загинув 14 листопада 2022 року, автівка військового наїхала на міну. Тіло повністю обгоріло, довелося проводити ДНК-експертизу. Близькі воїна чотири місяці чекали, аби поховати рідну людину. Військовий загинув у напрямку населеного пункту Кремінна виконуючи бойове завдання. Поховали Героя 1 квітня. 

Піщанська громада прощається з Геннадієм Любінчуком,1971 року народження.  Зазначається, що він загинув 5 серпня 2022 року в населеному пункті Піски Донецької області. 

 

Захищаючи Україну, загинув вінничанин Віталій Непійко. Він працював у Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту державної служби охорони при МВС України на посаді начальника відділення кадрового забезпечення. З початку повномасштабного вторгнення Віталій не стояв осторонь страшних подій в Україні та вступив до територіальної оборони, аби захищати свою країну від загарбника. Під час бойових дій, отримав важкі осколкові поранення, які призвели до летальних наслідків. Вінниця прощалась з Героєм 1 квітня. Поховали його на Алеї Героїв у Сабарові. 

Калинівська громада повідомляє про загибель Юрія Шклярука, який віддав своє молоде життя за Україну, за кожного з нас. 5 квітня "на щиті" повернувся Юрій у рідне село Уладівське. Поховали Героя 6 квітня.

  

У Ольгопільській громаді сповістили, що 27 березня загинув Артем Курілов. Повномасштабне вторгнення росії в Україну змусило Артема та його маму Наталію Юріївну вимушено переїхати жити у село Стратївка з міста Лисичанськ. Згодом його мобілізували до лав Збройних сил України.

У Літинській громаді сповістили, що на Донеччині 28 березня внаслідок ракетного обстрілу загинув санітарний інструктор медичного пункту механізованого батальйону, старший солдат ЗСУ Сергій Назаренко.

У Шаргородській громаді сповістили про загибель 28 березня Руслана Дубчака. З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну Руслан став на захист рідної землі. На фронті солдат виконував завдання водія кулеметного відділення кулеметного взводу стрілецького батальйону. Наприкінці 2022 року на полі бою воїн отримав поранення, перебував на лікуванні.

У Козятинській громаді повідомили, що 18 березня на Донецькому напрямку загинув Володимир Грубік, 1980 року народження. 

У Жмеринській громаді повідомили, що на Донеччині 34-річний снайпер Василь Федькович отримав поранення та потрапив у госпіталь. Спочатку у Запорізькому, а згодом у Вінницькому госпіталі медики рятували життя солдата, але серце воїна не витримало. Герой помер 30 березня.

І 2 квітня передчасно зупинилося серце захисника України Миколи Лимана. Зазначається, що йому був лише 31 рік. У 2014 році Миколу Лимана мобілізували до війська, лише дивом йому вдалося вийти живим з Іловайського котла. Знову на захист України Микола Лиман став у липні минулого року. Разом із побратимами брав участь у звільненні Херсона,  боронив Бахмут. Він уцілів від ворожої кулі, але не вберігся від підступної хвороби. У померлого залишилися мама, тато, брат, сестра та племінники.

У Вінниці 5 квітня попрощались з хоробрим воїном-захисником Сергієм Сподаруком. Мужній Воїн захищав Незалежність України у 2014-2015 році, а після повномасштабного вторгнення сам пішов до військкомату і був направлений до 7 роти ОАСР де проходив службу до останнього подиху.

 

4 квітня Теплицька громада "на щиті" зустріла 26-річного земляка Анатолія Лоюка з села Росоша. Захищаючи Україну, він загинув 31 березня в результаті артилерійського обстрілу противником в районі Авдіївки. Майор, командир 2 бойової групи 3 групи спецпризначення «Омега» Національної Гвардії України. Йому було лише 26. За бойовий професіоналізм, мужність і хоробрість нещодавно Анатолію присвоїли звання майора та найвищу нагороду Національної Гвардії України «За доблесну службу».

Також відомо про загибель вінничан Максима Клімчишина, Олександра Семенюка, Романа Іващенка, Віктора Гентюка. 

Редакція Міста над Бугом висловлює щирі співчуття родинам загиблих Героїв. Вічна шана тим, хто назавжди в строю!

Поділитися :