Новини

Як у Центрі матері та дитини функціонує сучасний мамограф

8 травня 2023, 10:39

Новий мамограф наприкінці минулого року придбали коштом міського бюджету. На новому обладнані за два місяці лікарі провели 150 обстежень.

Як зазначають на сайті Вінницької міської ради, встановлення новго апарату дозволило значно скоротити час прийому пацієнток. Медпрацівники кажуть, що тепер вся процедура займає не більше 25 хвилин.

Лікар-рентгенолог діагностичного відділення «Центру матері та дитини» Василь Гунько зазначає, що завдяки всьому спектру обладнання вдається виявляти найменші зміни в організмі жінки. Це дозволяє розпочати лікування на перших етапах захворювання.

«Це обладнання дозволяє знайти й подивитись для порівняння знімки, які були зроблені навіть в іншій лікарні за допомогою цифрового апарату. Я також можу збільшити знімок від 2 до 36 разів, тим самим виявити мікрокальцинати до однієї сотої міліметра», – зазначає Василь Гунько. 

Покращення галузі охорони здоров'я, як зазначають у департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради, продовжує залишатись одним з пріорітетних питань.

«Ми продовжуємо працювати над розвитком та модернізацією закладів охорони здоров’я нашого міста, Варто зазначити, що цей апарат був випущений у середині 2022 року, тобто він є сучасним. Впродовж двох останніх місяців зміну якості надання послуг, у позитивну сторону, вже встигли оцінити як лікарі Центру, так і пацієнти», – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Додамо, згідно з крайніми результатами Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту «IRI Ukraine» Вінниця є лідером по рівню надання послуг у медичних закладах. За цим же дослідженням наше місто сім разів поспіль визнане найкомфортнішим містом для життя серед обласних центрів та найбільших міст України.

Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :