Новини

З 1 вересня у Вінниці збільшиться кількість транспорту: курсуватимуть 9 додаткових автобусів

1 вересня 2020, 13:16

Кількість одиниць громадського транспорту збільшиться з 1 вересня. Для перевезення пасажирів залучили приватних перевізників. Зокрема, йдеться про дев’ять додаткових автобусів, які їздитимуть у години пік.


Про це в проєкті "Час змін" розповів заступник генерального директора Вінницької транспортної компанії Микола Заверуха. 

– Збільшиться кількість маршрутних таксі по 28 маршруту. Вони будуть їздити по скороченому маршруту: від Водоканалу до лікарні Пирогова. На 21 маршрут додали ще 4 автобуси. Вони курсуватимуть від зупинки "Педучилище" до – "Лікарня Пирогова". Також додаткові рейси будуть з П'ятничан (за маршрутом №5) та від магазину "Грош", що на вулиці Чехова. Для цих транспортних засобів буде такий режим роботи: з 6:30 до 10 та з 13:30 до 18:30. 

                                     

На чотирьох тролейбусних маршрутах відбудеться перерозподіл одиниць електротранспорту, залежно до його завантаженості. Додатково чотири тролейбуси курсуватимуть з вулиці Чехова на Вишеньку за маршрутом №10. Два з них зняли з п’ятого та восьмого тролейбусних маршрутів, щоб розвантажити пасажиропотік з Немирівського шосе.

– Було доручення Вінницької міської ради забезпечити оптимальну кількість рухомого складу для комфорту пасажирів. У трамваях були обладнані додаткові посадкові місця. Містом курсуватиме максимальна кількість автобусів, яка наразі існує – 60 одиниць. Також з 1 вересня на лінію вийде максимальна кількість тролейбусів – 160.

Поділитися :