Новини

З початку року під час пожеж на Вінниччині загинуло 75 людей

8 грудня 2021, 17:02

Найбільше серед тих, хто загинув у пожежах, людей літнього віку і тих, хто опинився у складних життєвих обставинах.

26 наших земляків загинули через необережність під час паління. Також дуже часто пожежі в домівках виникають через користування несправними електрообігрівачами та пічним опаленням. Про це розповіла Оксана Урбанська -  начальниця пресслужби головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області. Тому відсьогодні рятувальники проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу з такими громадянами. Нагадуватимуть власникам помешкань про правила пожежної безпеки під час користування електрообладнанням.

«Основними причинами є так званий «людський фактор». Найголовніша – нехтування правилами пожежної безпеки: люди користуються несертифікованими електрообігрівальними приладами, лягають спати і не вимикають навіть сертифіковані каміни і так звані в народі «дуйчики», не чистять печі, як мають робити два рази на рік, не встановлюють топковий лист перед піччю», - пояснила пані Оксана.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Служба порятунку нагадує громадянам: не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо, коли йдете на роботу чи у справах,  не паліть у ліжку; уникайте перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроприлади великої потужності.  Не використовуйте обігрівачі не за призначенням.

Поділитися :