Новини

З Вінниці медикам військового шпиталю передали карету швидкої допомоги

30 жовтня 2023, 10:16

Автомобіль майже повністю готовий до використання, залишилось лише дообладнати його кисневими балонами. Окрім того, разом з машиною передали й дефібрилятор.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 27 жовтня очільник громади Сергій Моргунов спільно з представниками благодійного фонду «International United Aid Foundation» передав автомобіль швидкої допомоги військовому шпиталю.

До збору коштів на карету швидкої також доєднались представники вінницького ювелірного заводу «DIADEMA» та Вінницького міського Палацу мистецтв. Окрім того, представники благодійного фонду займались пошуком автомобіля та його доставкою з Італії у Вінницю.

Міський голова зазначив, що такого роду підтримка є вкрай важливою, адже існує велика потреба у порятунку поранених військовослужбовців, тим більше коли окупанти вдаються до цинічних дій та прицільно ведуть вогонь по каретах швидкої допомоги.

"На лінії фронту є багато польових госпіталів, де швидкі використовуються для порятунку наших поранених і реанімації їх під час бойових дій. Військові зазначають, що рашисти не зупиняються перед тим, що це швидка й вони намагаються знищувати й такі автомобілі. Тож потреба у таких авто є постійна", – зазначив Сергій Моргунов.

Представники благодійного фонду «Міжнародний об'єднаний фонд допомоги» зазначають, що автомобіль був куплений за попереднім запитом військових, а разом з автівкою передали й дефібрилятор.

"На півночі Італії, зокрема у Венеції, в регіоні Вени, дуже потужна українська громада. І від початку війни ці люди, з якими ми співпрацюємо, передали в Україну уже близько 40 фур гуманітарної допомоги за власний кошт і вони ж допомогли знайти цей автомобіль" - розповідають волонтери. 

Директор Міського Палацу мистецтв Євген Майданик додає, що фахівці його закладу уже тривалий час співпрацюють з благодійним фондом «International United Aid Foundation».

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :