Новини

За кошти, зібрані на благодійному аукціоні в Кельце, для захисників придбали квадрокоптер

1 лютого 2023, 10:23

Дрон DJI Mavic 3 вже став на озброєння одного з військових підрозділів. 

Як повідомили в міській раді, у День Незалежності України в місті-побратимі Вінниці – Кельце відбувся благодійний аукціон зі збору коштів на підтримку ЗСУ.

Його організували Товариство «Інтеграція Європа – Схід» Stowarzyszenie Integracja Europa - Wschód за ініціативи активістки з Вінниці Софії Усатюк спільно з громадськими і творчими організаціями Pasiak Świętokrzyski за підтримки громади міста Кельце Miasto Kielce та Свєнтокшиського воєводства Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


У якості лотів були виставлені творчі роботи українських і польських майстрів/инь, ваучери та подарункові сертифікати від спонсорів, різних установ та людей доброї волі з Польщі й України. Усі виручені кошти в рамках благодійного аукціону – а це понад 100 тисяч гривень – були передані Фонду громади «Подільська громада» з метою закриття першочергових потреб наших захисників та захисниць.

На початку поточного року Фонд за виручені кошти придбав квадрокоптер DJI Mavic 3, який став на озброєння одного з військових підрозділів. Крім того, вдалося суттєво підсилити підрозділ Повітряних сил ЗСУ. Відповідно до запиту придбали чимало речей: LED-лампи, мережеві фільтр-подовжувачі, шуруповерт, кутову шліфмашину, електролобзик, набір викруток, комплект зварного обладнання, циркулярну пилку, молоток, скоби, бокорізи, свердла, круг відрізний по металу, пилочне полотно, термоповітродувку тощо.

«Ми вже отримали фото- і відеозвіт про використання придбаних речей. Зокрема і політ «пташки». Бійці дякують нам, а ми безмежно вдячні Кшиштофу Каліті Krzysztof Kalita та його команді з Товариства «Інтеграція Європа – Схід». Після Перемоги ми обов’язково віддячимо і запросимо усіх їх до мирної Вінниці», – каже голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова.

Поділитися :