Новини

За останній тиждень стало відомо про загибель 14-ти захисників з Вінниччини

14 серпня 2023, 09:48

Упродовж останнього тижня, з 7 по 13 серпня, стало відомо про загибель 14 оборонців з Вінниччини. Це Юрій Дятлюк, Вадим Цимбалюк, Юрій Юрчук, Михайло Мовчан, Микола Юраш, Іван Вінніченко, Костянтин Пелипенко, Вались Гисятинський, Володимир Косич, Сергій Кушнір, Андрій Кобель, Сергій Рикал, Антон Сіваш, Олександр Ступак.

На офіційному сайті ВНТУ повідомляють про загибель двох випускників університету - Юрія Дятлюка та Вадима Цимбалюка.

Юрій Дятлюк був старшим сапером інженерно-саперного взводу аеромобільного батальйону. Захисник загинув 3 серпня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

Вадим Цимбалюк загинув 22 липня поблизу с. Богданівка Бахмутського району. Війна обірвала життя воїна на 43 році…

Калинівська міська рада повідомляє, що 28 липня під час мінометного обстрілу на Донеччині загинув житель Корделівки Юрій Юрчук 1975 р.н. Рік тому Юрія мобілізували до війська, він узяв зброю в руки та став на захист України й загинув смертю Героя.

Іванівська сільська територіальна громада повідомляє, що 3 серпня в ході виконання бойового завдання загинув старший солдат Михайло Мовчан. Михайло вірою і правдою служив Україні, за спокій та за майбутнє кожного українця. 

Немирівська міська громада повідомляє про втрату Захисника Миколи Юраша 1986 р.н. Мужньо виконуючи військовий обов’язок, Микола загинув 4 серпня поблизу населеного пункту Новоселівське Луганської області. 

Хмільницька міська рада повідомляє про загибель Героя, стрільця-санітара Івана Вінніченка 1982 р.н. 5 серпня 2023 року захисник України помер від отриманих бойових поранень в КНП "Хмільницька центральна лікарня". Іван отримав поранення ще минулого року, і тривалий час лікарі боролись за його життя. Проте, на жаль, врятувати Героя не вдалось...

Немирівська міська громада повідомляє про ще одного полеглого Захисника. 6 серпня 2023 року в районі населеного пункту Петропавлівка Харківської області в результаті авіаудару, під час виконання бойового завдання, загинув Костянтин Пелипенко 1994 р.н..

Відданий військовій присязі, мужньо виконуючи військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність 6 серпня поблизу н.п. Велика Новосілка Волноваського району Донецької області загинув Вались Гисятинський 2002 р.н. Про це повідомляє Іллінецька міська територіальна громада.

Ямпільська міська рада повідомляє, що з життя пішов військовослужбовець Володимир Косич 1994 р.н. Матрос, навідник відділення морської піхоти однієї із військових частин загинув 6 серпня від отриманих поранень внаслідок мінометного обстрілу біля населеного пункту Урожайне Донецької області. 

Лука-Мелешківська громада проводжає в останню путь Сергія Кушніра. Сергій загинув 8 серпня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області. Про це повідомив очільник Лука-Мелешківської громади Богдан Августович.

Відданий військовій присязі в бою за Україну, її свободу і незалежність 8 серпня в районі н. п. Старомайорське Донецької області загинув Андрій Кобель 1981 р.н. Про це повідомляє Іллінецька міська громада. 

Калинівська міська рада повідомляє про загибель уродженця Дружного Сергія Рикала 1985 р.н. Героїчно захищаючи Україну на Запорізькому напрямку, 14 червня Сергій отримав важке поранення. Упродовж 2 місяців лікарі відчайдушно боролися за його життя, але марно. Воїну навіки буде 38 років..

Вінниця прощається із випускником ліцею №6, розвідником Антоном Сівашом. Життя бійця обірвалося під час виконання спеціального завдання. Про це у Facebook повідомляє тактична група "Реванш". Відбивши плацдарм на укріплених позиціях ворога, під час інтенсивного бою захисник отримав поранення, несумісні із життям.

Калинівська громада прощається із Захисником Олександром Ступаком 1979 р.н. До війни Олександр працював у Києві на фірмі «Іоніті». Був мобілізований до війська в серпні минулого року. Майже рік зі зброєю у руках захищав цілісність та свободу України й загинув смертю Героя, залишаючись вірним військовій присязі.

Світла пам'ять Героям. Співчуття рідним та близьким.

Поділитися :