Новини

За підозрою в колабораціонізмі: голову "МЗС" Придністров’я викликали до Управління СБУ у Вінницькій області

11 січня 2024, 09:19

Віталію Ігнатьєву, який має громадянство України, оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: "публічні заклики до зміни меж території або державного кордону України" та "здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією".

Відповідне повідомлення з'явилося в офіційному урядовому віснику України "Урядовий кур'єр" 9-го січня.

Так званого міністра закордонних справ невизнаної Придністровської республіки, власника українського паспорта Віталія Ігнатьєва викликають на допит до Служби безпеки України. Його підозрюють у колабораційній діяльності та посяганні на територіальну цілісність України.

Згідно з повідомленням в "Урядовому кур’єрі", голові "МЗС" невизнаного Придністров’я треба з’явитись до Управління Служби безпеки України у Вінницькій області протягом 15-17 січня "для отримання письмового повідомлення про підозру" та "проведення інших процесуальних дій".

Згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, у разі неявки з неповажної причини підозрюваному загрожує штраф, а умисне ухилення від явки є "підставою для проведення спеціального досудового розслідування".

Віталій Ігнатьєв – уродженець і громадянин України, який у 2012-2015 роках був членом об'єднано-контрольної комісії з боку Придністров'я, а з 2016-го очолює "зовнішньополітичне відомство" невизнаної країни.

Фото: NEWSMAKER

Поділитися :